Eski uyuşturucu bağımlısından örnek davranış

Bingöl'de eskiden uyuşturucu bağımlısı olan bir esnaf, işyerinin bir bölümünü kitaplık yaparak uyuşturucudan kurtulmak isteyenlere tahsis etti.

Haberler 22.11.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde eskiden uyuturucu bamls olan Mehmet Ali Kaya isimli bir esnaf, örnek bir davran sergileyerek iyerinin bir bölümünü uyuturucudan kurtulmak isteyenlere tahsis ederek kitaplk kurdu.

Geçmite kendisinin de uyuturucu nedeniyle büyük tahribatlar yaadn anlatan Kaya, uyuturucu kullananlarn halini bildiini ifade ederek, Allahn yardm ve iyi insanlarn vesilesiyle kötü alkanlklardan kurtulduunu söyledi.

Allahn kötü hayattan kurtulduk

Kaya, Biz de her genç gibi zamannda hata yaptk. Bu hata sonucu bedenimizde, ruhumuzda, beynimizde ve her tarafta baya bir tahribat olutu. Allaha hamdolsun aklmz kullanarak, bata Allahn yardmyla gayret ederek kötü hayattan kurtulduk. dedi.

Avrupada yllarca kaldn ifade eden Kaya, Allahn yardm ve ailenin scak muhabbeti ile slami bir hayat yaayan insanlarn sayesinde, uyuturucu gibi illetlerden kurtulduunu söyledi.

slami bir hayata dönü yaptktan sonra hayattan tat almaya baladn aktaran Kaya, Allaha ükürler olsun ki imdi baz arkadalar taklyor. Diyorlar tamam her eyi, sigaray braktn. Bu ekeri brakmak nedir? Ben de diyorum ki; çok kötü bir hayat yaarken, siz çok salkl bir hayat yayordunuz, benim size kavumam için, sizden çok çok daha salkl yaamam lazm ki size yetieyim. diye konutu.

nsanlar kurtarmak için mücadele ediyorum

Uyuturucu illetinden kurtulduktan sonra asl hedefinin, uyuturucu alkanl içerisinde olup kurtulamayan insanlarn kurtulmas için mücadele etmek olduunu söyleyen Kaya, Bu insanlarn kurtulmas için yllarca bir mücadele içerisine girdim. Uyuturucu gibi illetlerden insan kurtarmak için o insanlar bir kontrol mekanizmas içinde tutmak gerekir. Bir insan kurtarmak için devaml olarak kendisinden haberdar olunmas lazm. Uyuturucu kullanan gençlerde büyük bir tahribat oluuyor, dolaysyla onlar o illetten kurtarmak için yanmda çaltrdm. Onlara ancak bu ekilde faydal olabilirdim. Birçok bamlya Allahn yardmyla yardmc oldum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git