Eski uyuşturucu bağımlısından örnek davranış

Bingöl'de eskiden uyuşturucu bağımlısı olan bir esnaf, işyerinin bir bölümünü kitaplık yaparak uyuşturucudan kurtulmak isteyenlere tahsis etti.

Eski uyuşturucu bağımlısından örnek davranış

Bingöl'de eskiden uyuşturucu bağımlısı olan Mehmet Ali Kaya isimli bir esnaf, örnek bir davranış sergileyerek işyerinin bir bölümünü uyuşturucudan kurtulmak isteyenlere tahsis ederek kitaplık kurdu.

Geçmişte kendisinin de uyuşturucu nedeniyle büyük tahribatlar yaşadığını anlatan Kaya,  uyuşturucu kullananların halini bildiğini ifade ederek, Allah’ın yardımı ve iyi insanların vesilesiyle kötü alışkanlıklardan kurtulduğunu söyledi.

“Allah’ın kötü hayattan kurtulduk"

Kaya, "Biz de her genç gibi zamanında hata yaptık. Bu hata sonucu bedenimizde, ruhumuzda, beynimizde ve her tarafta bayağı bir tahribat oluştu. Allah’a hamdolsun aklımızı kullanarak, başta Allah’ın yardımıyla gayret ederek kötü hayattan kurtulduk." dedi.

Avrupa’da yıllarca kaldığını ifade eden Kaya, Allah’ın yardımı ve ailenin sıcak muhabbeti ile İslami bir hayatı yaşayan insanların sayesinde, uyuşturucu gibi illetlerden kurtulduğunu söyledi.

İslami bir hayata dönüş yaptıktan sonra hayattan tat almaya başladığını aktaran Kaya,  "Allah’a şükürler olsun ki şimdi bazı arkadaşlar takılıyor. Diyorlar tamam her şeyi, sigarayı bıraktın. Bu şekeri bırakmak nedir? Ben de diyorum ki; çok kötü bir hayat yaşarken, siz çok sağlıklı bir hayat yaşıyordunuz, benim size kavuşmam için, sizden çok çok daha sağlıklı yaşamam lazım ki size yetişeyim." diye konuştu.

“İnsanları kurtarmak için mücadele ediyorum”

Uyuşturucu illetinden kurtulduktan sonra asıl hedefinin, uyuşturucu alışkanlığı içerisinde olup kurtulamayan insanların kurtulması için mücadele etmek olduğunu söyleyen Kaya, "Bu insanların kurtulması için yıllarca bir mücadele içerisine girdim. Uyuşturucu gibi illetlerden insanı kurtarmak için o insanları bir kontrol mekanizması içinde tutmak gerekir. Bir insanı kurtarmak için devamlı olarak kendisinden haberdar olunması lazım. Uyuşturucu kullanan gençlerde büyük bir tahribat oluşuyor, dolayısıyla onları o illetten kurtarmak için yanımda çalıştırdım. Onlara ancak bu şekilde faydalı olabilirdim. Birçok bağımlıya Allah’ın yardımıyla yardımcı oldum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler