Esnafın yüzü güldü

Kültür ve inanç turizminin önemli merkezlerinden Mardin ve Midyat ilçesinde ziyaretçi hareketliliği hız kesmeden devam ediyor. Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından da rezervasyon iptalleri yaşanmayan bölgedeki turizm hareketliliği esnafın yüzünü güldürüyor.

Haberler 17.10.2019 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgede salanan huzur ve güven ortamyla Mardin ve tarihi ilçesi Midyata turist ilgisi sürüyor. Türk Silahl Kuvvetlerinin Suriyenin kuzeyinde terör örgütleri PKK/YPG ve DEAa yönelik balatt Bar Pnar Harekatnn snrlar içesinde bulunan Mardin ve Midyatta önceki aylar yaplan otel rezervasyonlarn olumsuz etkilemedi. Yerli ve yabanc turistlerin Mardin ve tarihi ilçesi Midyata gelileri sürüyor.

Mardin Turizm Yatrmclar Dernei Bakan Azad Güngör, Bar Pnar Harekatnn balamasyla otellerdeki rezervasyonlarda iptalin pek olmadn ifade etti. Mardin ve Midyatta otellerde doluluk orannn yüzde 80 olduunu aktaran Güngör, Mardin ve Midyat ilçesinde güvenlik açsndan hiçbir skntmz yok. Ciddi anlamda bir rezervasyon iptalimiz de yok dedi.

Midyatn tantmna yönelik özel projeler hazrladklarn aktaran Midyat Belediye Bakan AK Partili Veysi ahin, tarihi ilçeye yl sonuna kadar 3 milyon turistin geleceini söyledi. ahin, Tarihi ilçede turizmi canlandrmak için özellikle yaptmz çalmalarn tarihi mekanlar bir restore etmek oldu. nanç ve kültür turizmini gelitirmek için tarihi mahallelerimizde sokak gelitirmeleri, eski tarihi çarlar onarma ve turizme yönelik projeleri balatmak oldu. Midyat adeta küllerinden yeniden douruyoruz. Bu çalmalarmzn semeresini, meyvesini de çok ksa sürede aldk. Bu sene sonu hedefimiz olan 2 milyon turist saysn 9 ayda yakaladk. imdi de 2 milyon olan hedefimizi yl sonuna kadar 3 milyona çkardk dedi.

1500 YILLIK MANASTIRDA OLMAK çOK ETKLEYC

Hollandadan Midyat gezmeye gelen Stef Maxwell, Midyatn tarihi binlerce yllk geçmii olan mekanlarn tek tek ziyaret ettiini belirterek, Buralar ziyaret etmek bana büyük bir heyecan ve zevk verdi. Tarihe ait mekanlar çok ilgi çekiyor. Bin yl önce bin 500 yl önceki kiliselerde, manastrlarda olmak çok etkileyici. Buradan dostlarma aileme güzel hediyeler aldm dedi.

ÖNYARGILARLA GELDM, KEKE DAHA ÖNCE GELSEYDM

Almanyadan uzun bir yolculuun ardndan Mardin ve tarihi Midyat ilçesini ziyarete geldiklerini anlatan Elif Ademolu ise unlar söyledi:

Buraya gelmeden önce gerçekten de önyarglarm vard. çok deiik düünceler vard ben de. Bize buray hep çok kötü insanlar, kötü artlar var diye göstermilerdi. Ama buraya gelince çok farkl bir duyguya kapldm çok farkl bir manzarayla karlatk her ey çok güzel. Keke daha önce gelseydim.

YIL SONU HEDEFLENEN 2 MLYON SAYISINA LK 9 AYDA ULAILDI

Süryanilerinin merkezi durumunda bulunan Mardinin Midyat lçesi, 2019 ylnn ilk 9 aynda yerli ve yabanc turist aknna urad. 12 bin yllk tarihe sahip olan ve birçok medeniyete beiklik eden Midyat günde ortalama 5 ile 10 bin arasnda turist ziyaret etti. Açk hava müzesi konumundaki Midyat ilçesi, huzur iklimi sayesinde yl sonunda hedeflenen 2 milyon turist saysna ilk 9 ayda ev sahiplii yapt.

TURSTLERN GÖZDES

Huzur ve güvenin salanmas ile birlikte GAPa tur düzenleyen bütün turistlerin gözdesi olan Midyatn tarihi ta evlerini, hanlarn, camilerini, kiliselerini ve manastrlarn gezme, bölge kültürünü ve tarihini yakndan tanma frsat buluyor. ehir merkezinde Midyat Gümüçüler çarsnda balayan gezi, Mor Gabriel Manastr, Konukevi, Gelükehan, Mor Barsom Kilisesi, Cevat Paa Cami, Estel Kent Müzesi ve tarihi sokaklara gerçekletiren ziyaret ile tamamlanyor.

Ana Sayfaya Git