Esnaftan HDP’li Sur Belediyesine çöp tepkisi

Diyarbakır’da HDP’li Sur Belediyesi temizlik çalışanlarının topladıkları çöpleri yerli ve yabancı turistlerin kullandıkları sokakta esnafın dükkanın önüne bırakması tepkiye neden oldu.

Haberler 31.08.2019 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDPli Sur Belediyesi temizlik çallanlar topladklar çöpleri yerli ve yabanc turistlerin arlkta kullandklar sokan içerisinde bulunan esnafn dükkann önüne brakt. Tarihi Sur ilçesinde Cami Kebir Mahallesinde temizlik çalmas yaptklar öne sürülen HDPli Sur Belediyesi çalanlar, topladklar çöpleri turistlerin arlkta kullandklar sokak içerisindeki i yerinin önüne brakt. yeri sahibi Alaaddin Klç, braklan çöplere tepki göstererek, Diyarbakrn Sur ilçesinin bu yl hiç olmad kadar kirli olduunu belirtti. Klç, Diyarbakr bu sene olmad kadar çok kirli, halk ne kadar dikkat etmiyor ise yetkililer de görevlerini yapmyorlar. Ben esnaf olarak görevimi yapmadmda müteri bizden kaçyor. Yetkili de görevini yapmad zaman hakknda soruturma açlmaldr veya aça alnmaldr. Bunlar kesin yaplmal ve bu ben de olabilirdim. yerimin önüne braklan çöpün üzerinde ilgili ilçe belediyesinin etiketinin olmasdr. Belediye her alanda olmaldr ve yaamn her tarafnda olmaldr, ama bu temizlikte de olmaldr. Tabii ki esnafta dikkat etmiyor, halkta dikkat etmiyor. Fakat bu bir mazeret deildir. Yetkililere çarmz herkes iini yapmasdr. Diyarbakr bu deildir ve Diyarbakra çöp hiç yakmyor. Aslan yatt yerden belli olur. Diyarbakrl olarak övünüyoruz ama Diyarbakrn hak ettii hakkn da vermiyoruz diye konutu.

Braklan çöpleri kendi eli ile toplad

Klç, tepkisinin ardndan i yerinin önüne braklan çöpleri toplayarak, yetkililerin bir an evvel görevini yapmasn istedi.

Sur ilçesinin skenrpaa, Cami Nebi, smetpaa ve belirli mahallerinin bulunduu ara sokaklardaki çöp ve molozlarn birikmesi dikkatlerden kaçmazken, vatandalar yetkililerin bir an evvel çöpleri ve molozlar toplamasn istedi.

Öte yandan konu ile ilgili olarak Sur Belediye Temizlik leri Müdürlüü yetkilisi, gereken incelemenin yaplacan ve sorumlular hakknda ilem balatlacan söyledi.

Ana Sayfaya Git