Evinde akrep besliyor

Diyarbakır Sur ilçesindeki tek başına yaşayan Erol Kebir, evinde sık gördüğü ve öldürmekten bıktığı akrepleri artık yakalayıp kavanozda besliyor.

Haberler 11.08.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Sur ilçesinde bir kii evinde akrep besliyor.

Ali Paa Mahallesinde tek odal kerpiç evde annesi ve babasnn vefatnn ardndan 30 yldr tek bana yaamn sürdüren 54 yandaki Erol Kebir, konutunda ilk balarda sk sk gördüü akrepleri öldürdü. Ancak bir süre sonra alt akrepleri öldürmekten vazgeçen Kebir, yakalad davetsiz misafirlerini kavanozda beslemeye balad.

Yalnz yaamann verdii sknty zaman zaman akreplerle konuarak amaya çaltn belirten Kebir, hayvanlar sevdiini söyledi.

htiyaçlarn karlamak dnda evinden dar çkmadn anlatan Kebir, öyle konutu:

Evimin her taraf akreple dolu. Yakaladm akrepleri kavanoza koyuyorum. Yalnzca ekmek almak için akamlar çkyorum. Evimde akrep çok öldürdüm. Akrepler adeta sürü halinde burada yayorlar. Fare, akrep, ylan ve kirpi çkyor. O gün baktm büyük bir kirpi içeri girdi. Onu alp darya braktm.

- Akrepleri beslemek için böcek yakalyor

Kavanozdaki akreplerini beslemek için böcek yakaladn aktaran Kebir, kavanozunda 3 akrebin olduunu dile getirdi.

Hiç çekinmeden akrepleri eliyle kuyruundan yakaladn söyleyen Kebir, bu ekilde yakalad için hayvann kendisini sokamadn vurgulad.

Akrebin dier hayvanlardan farkl olmadn savunan Kebir, öyle konutu:

Elimle yakalayp kavanozun içine koyuyorum. Korkmuyorum çünkü akrep de Allahn yaratt bir canldr. Akrepler souk yerleri sevdii için bazen buzdolabna brakyorum. Dar çktm zaman yanma alyorum. Bugüne kadar hiçbir akrep beni sokmad.

Ana Sayfaya Git