Görüş Bildir

Evinde akrep besliyor

Diyarbakır Sur ilçesindeki tek başına yaşayan Erol Kebir, evinde sık gördüğü ve öldürmekten bıktığı akrepleri artık yakalayıp kavanozda besliyor.

Evinde akrep besliyor

Diyarbakır Sur ilçesinde bir kişi evinde akrep besliyor.

Ali Paşa Mahallesi'nde tek odalı kerpiç evde annesi ve babasının vefatının ardından 30 yıldır tek başına yaşamını sürdüren 54 yaşındaki Erol Kebir, konutunda ilk başlarda sık sık gördüğü akrepleri öldürdü. Ancak bir süre sonra alıştığı akrepleri öldürmekten vazgeçen Kebir, yakaladığı davetsiz misafirlerini kavanozda beslemeye başladı.

Yalnız yaşamanın verdiği sıkıntıyı zaman zaman akreplerle konuşarak aşmaya çalıştığını belirten Kebir, hayvanları sevdiğini söyledi.

İhtiyaçlarını karşılamak dışında evinden dışarı çıkmadığını anlatan Kebir, şöyle konuştu:

"Evimin her tarafı akreple dolu. Yakaladığım akrepleri kavanoza koyuyorum. Yalnızca ekmek almak için akşamları çıkıyorum. Evimde akrep çok öldürdüm. Akrepler adeta sürü halinde burada yaşıyorlar. Fare, akrep, yılan ve kirpi çıkıyor. O gün baktım büyük bir kirpi içeri girdi. Onu alıp dışarıya bıraktım."

- Akrepleri beslemek için böcek yakalıyor

Kavanozdaki akreplerini beslemek için böcek yakaladığını aktaran Kebir, kavanozunda 3 akrebin olduğunu dile getirdi.

Hiç çekinmeden akrepleri eliyle kuyruğundan yakaladığını söyleyen Kebir, bu şekilde yakaladığı için hayvanın kendisini sokamadığını vurguladı.

Akrebin diğer hayvanlardan farklı olmadığını savunan Kebir, şöyle konuştu:

"Elimle yakalayıp kavanozun içine koyuyorum. Korkmuyorum çünkü akrep de Allah'ın yarattığı bir canlıdır. Akrepler soğuk yerleri sevdiği için bazen buzdolabına bırakıyorum. Dışarı çıktığım zaman yanıma alıyorum. Bugüne kadar hiçbir akrep beni sokmadı."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi