Evladımı getirin!

Ağrılı Salih Gökçe, "Oğlum her neredeysen gel. Ben Ağrı Dağı gibi senin arkandayım" dedi.

Haberler 05.03.2020 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 111 aile, HDP binas önündeki oturma eylemini 185inci günde de sürdürdü. stanbulda çalrken kaçrlp Suriyeye götürüldüünü söyledii olu Ömer için HDP Diyarbakr l Bakanl binas önündeki oturma eylemini sürdüren Arl Salih Gökçe, Olum her neredeysen gel. Ben Ar Da gibi senin arkandaym dedi.

OLUM HER NEREDEYSEN GEL

5 yl önce stanbulda çalrken kaçrlp Suriyeye götürüldüünü söyledii olu Ömer (25) için 17 Eylülden beri HDP Diyarbakr l Bakanl binas önündeki oturma eylemini sürdüren Arl Salih Gökçe, olunu almadan ayrlmamakta kararl olduunu söyledi. Olu Ömeri HDPden istediini anlatan Gökçe, unlar söyledi:

1 metre kar da yasa, gitmeyeceim. Ben olumu onlardan istiyorum. Benim suçum günahm ne? Ben kapm kilitleyerek buraya geldim. Ailemiz darmadan oldu. Bu kadar zulüm yeter. Bir sürü aile burada bekliyor. Polis, asker anneleri babalar bekliyor. Ben HDPden olumu istiyorum. Onlar benim olumu vermeden, ben buradan gitmem. Bunu iyi bilsinler. Geldiimizden beri HDPden açklama istiyoruz. Bir açklama yapmyorlar. Olum gel teslim ol. Devletin efkatli kollarna teslim ol. Her gelen aile çocuklarn alp gidiyor. Ben de seni alp gideyim buralardan. Yeter artk, dayanacak gücüm yok. Dilerim Allahtan sizin de evladnz gider. Siz de benim yerime gelir, burada alarsnz. HDP çocuumuzu getiriyorsa getirsin. Getirmiyorsa ben bu yola ba koydum, gitmeyeceim. Yemedim, içmedim, giymedim. 5 yldr hep bu siyah elbiseler benim üzerimden eksik olmuyor. Bayram geliyor, bana zehir oluyor. Olum her neredeysen gel. Ben Ar Da gibi senin arkandaym.

ANNE EMNE KAYA

Anne Emine Kaya, yapt açklamada, oluna kavuana kadar oturma eylemini kararllkla sürdüreceini söyledi.

Kaya, oluna özlem duyduunu dile getirerek, Olumu HDP ve PKKdan istiyorum. Olum 5 yldr PKKnn elinde. Niye brakmyorsunuz? çok ac çekiyorum, olum da ac çekiyor. Gecem gündüzüm yok. Sadece olumu istiyorum. Baka da bir ey istemiyorum. PKK ve HDP artk olumu braksn. ifadelerini kulland.

Vandan olu Mikail için gelen baba Yusuf Erdinç de olunun stanbul Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son snf örencisiyken kaçrldn belirtti.

5 yldr olundan haber almadn belirten Erdinç, HDPden bakas bu ii yapmaz. Olumu almadan buradan gitmem. u ana kadar herhangi bir iletiim salayamadk. Olum senin yerin oras deil. Senin yerin devletinin yandr. Gel devletine, anne ve babana kavu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git