Evlatlarına kavuşuyor!

PKK/KCK içerisinde faaliyet gösteren Haşim Açar ile Tekoşin Açar, jandarmanın ikna çalışması sonucu güvenlik güçlerine teslim oldu. HDP önünde eylem yapan iki aile daha evladına kavuşmuş oluyor.

Haberler 09.03.2020 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 120 aile, HDP binas önündeki oturma eylemini 189üncü günde de sürerken, çileri Bakanl, PKK/KCK içerisinde faaliyet gösteren ve güvenlik güçlerine teslim olan Haim Açar ile Tekoin Açarn ailesinin evlat nöbeti tutanlarn arasnda olduunu bildirdi.

Hacire Akar, 21 Austosta kaybolan olu Mehmetin HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyip, bir gün sonra partinin Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Hacire Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP binas önünde oturma eylemine balad.

11 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla- Metin Açan çiftinin olu Harun Açan, Nizamettin- Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi Birlik, Cahide Alkann olu Mehmet Emin ve ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekinin terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu. Böylece oturma eylemi yapan ailelerden 11i evlatlarna kavutu. Hacire Akar dndaki 10 aile, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor.

OLUMUN HAYALLER VARDI, SLAH NEDR BLMEZD

2015 ylnda kaçrlan olu Mahmut (20) için rnakn dil ilçesinden gelen Emin Arslan, HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki oturma eylemine katld. Kendilerinin Doan dedikleri nüfusta ad Mahmut olan oluna kavumadan oturma eyleminden vazgeçmeyeceini söyleyen Arslan, olunun teslim olmas için çarda bulundu. Arslan, Oullarmz brakn, bizden ne istiyorsunuz ? Sizler Kürtler için ne yaptnz bugüne kadar ? HDPye sesleniyorum, sizin Kürtler üstünde hiçbir hakknz yok. Hep çocuklarmzn kan vardr ellerinizde. Olumu ne hakla, 13-14 yandaki çocuu silah altna alyorsunuz. Tüm yetkililere sesleniyorum, lütfen olum için bir yardm etsinler. Mahmut Arslan daha 15 yandayd, okula gidiyordu, hayalleri vard, silah nedir bilmezdi. Hiçbir yürüyüe veya eyleme onlarn içinde yer almazd, faaliyet göstermemiti. Buradaki ailelerin durumlar da böyle, kiminin çocuu kaçrlm, kiminin kandrlm. Eer olum beni dinliyorsa, olum korkma çekinme devletine, askerine, polislerine teslim ol. Hiçbir ceza almazsn dedi.

BR ALE DAHA KATILDI

Oturma eylemine anlurfadan oullar Hasan Klç için gelen anne Fikriye ile baba Zeynel Abidin Klç da yer almaya balad.

Anne Klç, yapt açklamada, olunun 2 yl önce Van Yüzüncü Yl Üniversitesinde örenim gördüü srada kandrlarak daa götürüldüünü söyledi.

ki yldr evladyla iletiim kuramadn ve bunun çok zor bir durum olduunu belirten Klç, Allah kimsenin bana getirmesin. Olumun gelmesini istiyorum. Eer sesimi duyuyorsan olum ne olursun dön gel. Devletine sn, devletten sana zarar gelmez. Seni kandrp götürdüler, bizi birbirimizden kopardlar. Sesini duysam dünyalar benim olur. dedi.

Televizyonda gördüü annelerin kendisi için de bir umut olduunu aktaran Klç, öyle konutu:

HDPyi sorumlu tutuyorum. Biri öncülük yapmazsa olum bir bana gidemez. Olumu okutup bir yerlere gelmesini isterdim. Ben de onlar sorumlu tutuyorum, onlardan baka kimse götüremez. HDPden istiyorum, olumu getirsinler.

Klç, olu için eylemi sonuna kadar sürdüreceini dile getirdi.

Baba Klç da oluna kavumak için eiyle eyleme dahil olduunu belirterek, evlatlarnn yokluundan ötürü 2 yldr yar ölü gibi yaadklarn dile getirdi.

HDPden olumu istiyorum, onlardan baka kimse götüremez ifadesini kullanan Klç, Olumu benden aldlar, onu geri istiyorum. Hasan sesimi duyuyorsan gel devlete sn. Devletten sana zarar gelmez. Olumun götürülmesinden HDPyi sorumlu tutuyorum, olumu onlardan istiyorum. diye konutu.

K ALE DAHA KAVUUYOR

çileri Bakanl, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas için Diyarbakr HDP binas önünde oturma eylemi yapan 120 aileden 2sinin daha evlad ile buluacan açklad. Bakanlktan yaplan açklamada, ailelerin de desteiyle yürütülen ikna çalmalar sonucu, örgüt üyelerinin terör örgütünden kaçarak teslim olmaya devam ettikleri bildirildi. Açklamada, rnak ve anlurfa Jandarma Komutanlklarnn ikna çalmas neticesinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren Cudi Botan kod adl Haim Açar ve Rojda Tekoin kod adl Tekoin Açar isimli örgüt mensuplar, güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan 2 örgüt mensubunun ailesinin Diyarbakrda evlat nöbeti tutan aileler arasnda olduu belirlendi. Böylelikle, Diyarbakrda devam eden evlat nöbetinde çocuklarna kavuan aile says 13e yükselirken, bu yl sadece ikna yoluyla teslim olanlarn says ise 51 oldu denildi.

Ana Sayfaya Git