Evlilik hazırlıklarının maliyeti 50 bin lirayı buluyor

Gelinliklerin fiyatı bin liradan başlayıp 12 bin liraya kadar çıkarken, damatlık fiyatları 300 ila 12 bin lira arasında takım elbise veya smokin olarak değişiklik gösteriyor.

Haberler 26.03.2017 - 12:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahar aylarnn gelmesi ve düün sezonunun yaklamasyla hazrlk ve kouturma süreci balarken hayatlarn birletirmek isteyen çiftler, gelinlikten damatla, davetiyeden nikah ekerine, düün salonundan ikram edilecek kurabiyeye kadar birçok karar sürecinden geçiyor.

çiftlerin hayatlarn birletirmek için yaptklar düün töreni, bu törende giydikleri damatlk ve gelinlik, davetiye, nikah ekeri ve yüzükler en az 4 bin 700 TL tutuyor.

Söz konusu rakam düünün yapld mekana, burada verilen ikramlara, gelinlik, damatlk ve tak fiyatlarna göre 50 bin liray bulabiliyor.

Türkiye statistik Kurumunun (TÜK) verilerine göre, geçen yl 594 bin 493 kii dünyaevine girdi. Her yl olduu gibi bu yl da bahar aylarnda evet diyen çiftlerin saysnn Ramazan ayna kadar giderek artmas, Ramazan Bayramnn ardndan da evlilie mola veren çiftlerin saysnn tekrar art göstermesi bekleniyor.

Düün sezonunda hazrlklar için çiftlerin kouturmas devam ediyor. Gelinlikten damatla, davetiyeden nikah ekerine, düün salonundan pasta ve fotorafçya kadar pek çok ey çiftlerin ihtiyaçlar arasnda bulunuyor.

- Gelinlik ve damatlklardaki çeit ba döndürüyor

Her genç kzn rüyasdr denilen gelinliklerin model, güpür, ta, kuma özelliklerindeki çeitlilik ba döndürüyor. Tam hayalindeki gelinlii bulamayan gelin adaylar, gelinlikleri diktirmeyi tercih ediyor.

Hazr gelinliklerin fiyat bin liradan balayp 5 bin liraya kadar çkarken, geline özel dikilen gelinliklerin fiyat 3 bin ila 12 bin lira arasnda deiiyor.

Gelin adaylar hazr olan ya da kendine özel diktirerek gelinlik kiralayabiliyor. Bunu da gelinlik fiyatndan 500-600 lira az ödeyerek yapabiliyor.

Gelin adaylarnn kna gecesinde giydii klasik bindalllar 200 lira ila 1000 lira arasnda sata sunulurken, Osmanl motifleriyle ilenmi kaftanl bindalllarn fiyatlar 2 bin 500 liray bulabiliyor.

Kiralk bindalllara, kiralk gelinliklerin aksine daha uygun fiyatlarla ulalabiliyor.

Damatlklar, modeli, markas, kuman kalitesi, takm elbise ya da smokin olmasna göre fiyatlarda deiiklik gösteriyor. 300 liradan balayan takm elbise fiyatlar 5 bin liray buluyor.

2 bin liradan balayan smokin fiyatlar ise 12 bin liraya kadar çkmakta.

- 100 davetiye 75-900 lira, nikah ekeri 100-1100 lira

Dier ürünlerde olduu gibi davetiye ve nikah ekerinde de birçok çeit bulunuyor.

Davetiyelerde inci ya da renkli talardan eklenmesi, lazer kesim yaplmas, püskül ve bask kalitesine kadar birçok ayrnt fiyat belirleyici oluyor.

100 davetiyenin fiyat ise 75 lira ila 900 lira arasnda deiiklik gösteriyor. Teknolojinin gelimesi ve internet kullanmnn artmasnn ardndan online olarak da davetiye siparii verilebiliyor.

Nikah ekerlerinin ise tanesi 1 ila 11 lira arasnda sata sunuluyor. Nikah ekerleri arasnda da farkl seçenekler bulunuyor. çinde kolonya bulunan süs 10 liradan satlrken, çiçeklerle süslenmi vosvos 7-8 liradan alnabiliyor.

Ana Sayfaya Git