Fahrettin Altun: Sistematik dezenformasyonun son hedefi göçmen politikası oldu

İLETİŞİM Başkanı Fahrettin Altun, "Maruz kaldığımız sistematik dezenformasyon ve toplumsal mühendislik girişimlerinin son hedefi, ülkemizin göçmen politikası oldu. Ancak biz devlet ve millet olarak, bu konuda insani ve vicdani değerlerden uzak şekilde kötücül hesaplarla siyasal menfaat devşirme girişimlerine hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Haberler 12.05.2022 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

letiim Bakan Altun, Anadolu Yaynclar Birliinin ev sahipliinde Yerel Medya çaltayna katld.

ANADOLU YAYINCILAR BRL

çaltay, Yaynclar Birlii Dernei Bakan Sinan Burhann açl konumasyla balad. Burhan da Cumhurbakanl letiim Bakanlnn Anadolu medyasna, yerel medyaya her zaman sahip çktn, destek olduunu ifade etti.

Anadolu medyasnn milli ve yerli olduunu anlatan Burhan, Anadolu medyasnda mandac, darbeci olmaz. Son dönemde sosyal medya mecralarnda ülkemizle ilgili kara propaganda yapyorlar. Yerel medya bunlara kar sigortadr, önemli durum tespiti yapar, bunlara kar çalma yapar. Yerel medya bunlara kar dimdik ayaktadr. diye konutu.

Burhan, yerel televizyon kanallarnn dolar üzerinden alnan uydu fiyatlarndan muzdarip olduunu belirterek, bu ücretlerin Türk lirasna çevrilmesini istedi. Radyolarn da telif haklar nedeniyle skntlar çektiine iaret eden Burhan, kamu reklamlarndan yerel medyaya da destek salanmas talebinde bulundu.

GÜVENLK TEDBRLER

çaltayda Basn lan Kurumu (BK) Yönetim Kurulu Bakan Prof. Dr. Edibe Sözen, çinde bulunduklar çan bir yönüyle güvenlik tedbirlerinin artt bir yönüyle de verilerin bollat ve çeitlendii bir ça olduunu belirtti. Bugün ülkeler arasndaki en büyük mücadelenin, güvenlii salama ve verileri denetleme üzerinden gerçekletiini ifade eden Sözen, eski dönemlere bakldnda ise dünyada ekonomik gelimiliin petrol ve dier doal kaynaklarn üzerinden ölçümlendiini söyledi.

Sözenden sonra konuan Altun, medyann dinamik bir alan olduunu belirterek, Teknolojide yaanan geliim ve beraberinde ortaya çkan dijital dönüüm medyada da hem üretim hem de tüketim boyutunda yansmalarn gösteriyor. Hatta teknoloji ve dijital geliimin etkilerinin en fazla medya sektöründe görüldüünü, hissedildiini söylemek yanl bir tespit olmayacaktr. Gazete, televizyon ve radyo bata olmak üzere konvansiyonel medya, bütün unsurlaryla büyük bir dönüüme uruyor. Yeni imkanlarla içeriklerin çok daha geni kitlelere ulat göz önünde bulundurulduunda, medya eriimi açsndan snrlarn ortadan kalkt bir dönemi yayoruz. Pek çok yenilik ve gelimenin yannda dijital dönüüm, ayn zamanda baz sorunlara, olumsuzluklara da yol açyor.

DEZENFORMASYON YAPILIYOR

Bunlardan biri de bu çaltayda ele alnacak balklar arasnda yer alan dezenformasyon olgusudur. çinde yaadmz hakikat ötesi çada, dijital mecralarn da yaygnlamasyla ölçei ve boyutu genileyen bir dezenformasyon tehdidiyle kar karyayz. Bu tehdit kamu güvenliinden kiilik haklarna kadar geni bir alanda etki potansiyeline sahiptir. Özellikle sosyal medya mecralar bu sorunun en youn yaand hakikatin yerine yalann, gerçein yerine tahrif edilmi bilginin dolamda olduu platformlar olarak karmza çkyor dedi.

Ana Sayfaya Git