Görüş Bildir

Fahrettin Altun: Sistematik dezenformasyonun son hedefi göçmen politikası oldu

İLETİŞİM Başkanı Fahrettin Altun, "Maruz kaldığımız sistematik dezenformasyon ve toplumsal mühendislik girişimlerinin son hedefi, ülkemizin göçmen politikası oldu. Ancak biz devlet ve millet olarak, bu konuda insani ve vicdani değerlerden uzak şekilde kötücül hesaplarla siyasal menfaat devşirme girişimlerine hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Fahrettin Altun: Sistematik dezenformasyonun son hedefi göçmen politikası oldu

İletişim Başkanı Altun, Anadolu Yayıncılar Birliği’nin ev sahipliğinde 'Yerel Medya Çalıştayı'na katıldı.

ANADOLU YAYINCILAR BİRLİĞİ

Çalıştay, Yayıncılar Birliği Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Burhan da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Anadolu medyasına, yerel medyaya her zaman sahip çıktığını, destek olduğunu ifade etti.

Anadolu medyasının milli ve yerli olduğunu anlatan Burhan, "Anadolu medyasında mandacı, darbeci olmaz. Son dönemde sosyal medya mecralarında ülkemizle ilgili kara propaganda yapıyorlar. Yerel medya bunlara karşı sigortadır, önemli durum tespiti yapar, bunlara karşı çalışma yapar. Yerel medya bunlara karşı dimdik ayaktadır." diye konuştu.

Burhan, yerel televizyon kanallarının dolar üzerinden alınan uydu fiyatlarından muzdarip olduğunu belirterek, bu ücretlerin Türk lirasına çevrilmesini istedi. Radyoların da telif hakları nedeniyle sıkıntılar çektiğine işaret eden Burhan, kamu reklamlarından yerel medyaya da destek sağlanması talebinde bulundu.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ                           

Çalıştay’da Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen, çinde bulundukları çağın bir yönüyle güvenlik tedbirlerinin arttığı bir yönüyle de verilerin bollaştığı ve çeşitlendiği bir çağ olduğunu belirtti. Bugün ülkeler arasındaki en büyük mücadelenin, güvenliği sağlama ve verileri denetleme üzerinden gerçekleştiğini ifade eden Sözen, eski dönemlere bakıldığında ise dünyada ekonomik gelişmişliğin petrol ve diğer doğal kaynakların üzerinden ölçümlendiğini söyledi.

Sözen’den sonra konuşan  Altun, medyanın dinamik bir alan olduğunu belirterek, "Teknolojide yaşanan gelişim ve beraberinde ortaya çıkan dijital dönüşüm medyada da hem üretim hem de tüketim boyutunda yansımalarını gösteriyor. Hatta teknoloji ve dijital gelişimin etkilerinin en fazla medya sektöründe görüldüğünü, hissedildiğini söylemek yanlış bir tespit olmayacaktır. Gazete, televizyon ve radyo başta olmak üzere konvansiyonel medya, bütün unsurlarıyla büyük bir dönüşüme uğruyor. Yeni imkanlarla içeriklerin çok daha geniş kitlelere ulaştığı göz önünde bulundurulduğunda, medya erişimi açısından sınırların ortadan kalktığı bir dönemi yaşıyoruz. Pek çok yenilik ve gelişmenin yanında dijital dönüşüm, aynı zamanda bazı sorunlara, olumsuzluklara da yol açıyor.

DEZENFORMASYON YAPILIYOR

Bunlardan biri de bu çalıştayda ele alınacak başlıklar arasında yer alan dezenformasyon olgusudur. İçinde yaşadığımız hakikat ötesi çağda, dijital mecraların da yaygınlaşmasıyla ölçeği ve boyutu genişleyen bir dezenformasyon tehdidiyle karşı karşıyayız. Bu tehdit kamu güvenliğinden kişilik haklarına kadar geniş bir alanda etki potansiyeline sahiptir. Özellikle sosyal medya mecraları bu sorunun en yoğun yaşandığı; hakikatin yerine yalanın, gerçeğin yerine tahrif edilmiş bilginin dolaşımda olduğu platformlar olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi