Failler meçhul!

Diyarbakır'da, Efe Tektekin'i ezerek ölümüne neden olan zırhlı aracın ne plakası ne de sürücüsü polis memurunun kimliği tespit edildi. Ailenin avukatı Sedat Çınar, "Delillerin karartılması kaygısı taşıdıklarını" söyledi.

Haberler 09.10.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesi 5 Nisan Mahallesinde ekmek almaya giderken Emek Caddesinde seyir halindeki TOMAnn altnda kalarak dedesi Mehmet Tektekin gibi yaamn yitiren Efe Tektekinin (6) ölümüne ilikin soruturmada, hiçbir ilerleme olmad iddia edildi. 11 Eylülde meydana gelen olaydan 2 gün sonra kaldrld hastanede yaamn yitiren Efe Tektekinin ölümüne ilikin yürütülen soruturmada, ne zrhl aracn plakas ne de TOMAnn sürücüsü polis memurunun kimlik tespiti yapld. üpheli sfatyla kimsenin ifadesi alnmad soruturmada sadece, Tektekinin otopsi raporu yer alyor.

SORUTURMA SAYIDAN BARET

Tektekin ailesi avukat Sedat çnar, delillerin karartlmas kaygsn tadklarn ileri sürdü. Avukat çnar, 25 Eylülde anne Nazime Tektekinin zrhl arac kullanan polise kar ikayetini ve delillerin toplanmasn içerir dilekçeyi Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna sunmasna ramen dosyada hiçbir gelime yaanmadn kaydetti. Soruturma dosyasnn bir saydan ibaret olduunu ifade eden avukat çnar, toplanmasn istedikleri delillerin uana kadar toplanp, soruturma dosyasna konulmam olmasnn manidar olduunu vurgulad.

KMSENN FADES ALINMADI

Zrhl araç plakasnn henüz tespit edilmemi ve MOBESE kaytlarnn toplanmam olmasna dikkat çeken avukat çnar, Deliller toplanmam. Zrhl arac kullanan polisin ad, ehliyetinin olup olmad belli deil. Kaza tespit tutana tutulmu mu, görgü tanklarnn ifadesi, çevredeki kamera ve zrhl araca ait görüntü kaytlar alnm m alnmam m bilmiyoruz. uana kadar sadece baba Ahmet Tektekinin ifadesi alnd. üpheli sfatyla hiç kimsenin ifadesi alnmad. Zrhl aracn plakas tespit edilmedi diye konutu.

DELLLER TOPLANSIN

Araç numaras, olay yeri incelme, kaza tespit tutana ve uana kadar üpheli sfatyla kimsenin sorgulanmam olmasnn tuhaf olduunu belirten avukat çnar, biran önce MOBESE ve zrhl araç görüntülerinin toplanmsa dosya arasna konulmasn, olayn görgü tanklar ve faillerin tespit edilmesini istedi.

NE OLMUTU?

Diyarbakrda 11 Eylülde merkez Balar ilçesi 5 Nisan Mahallesinde frna ekmek almaya giderken Emek Caddesi üzerinde zrhl araç çarpmasyla beyin kanamas geçiren Efe Tektekin kaldrld Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde 2 günün ardndan yaamn yitirdi. Tektekinin ölümüne ilikin açlan soruturmada ise uana kadar kimsenin üpheli sfatyla dahi ifadesi alnmad. Öte yandan Tektekinin dedesi Mehmet Tektekin de 6 Haziran 2018 tarihinde ayn bölgede TOMAnn çarpmasyla ölmütü. Sank polis, TOMAyla ezerek ölümüne neden olduu yal adamn krmz kta, aracn kör noktasndan geçtiini iddia etmiti. Savcln doru kabul ettii bu iddialar MOBESE görüntüleri yalanlad. Ancak tutuksuz yarglanan TOMA sürücüsü polis memuru 2 yl 8 ay 15 gün hapis cezasna çarptrld.

Ana Sayfaya Git