Fen ve teknoloji öğretmenleri güneş evinde

Yeni atanan ilköğretim okulu fen ve teknoloji dersinin 28 öğretmeni, eğitim çalışması kapsamında Diyarbakır Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde ‘Yenilenebilir enerji kaynakları’ konusunda ders gördü.

Haberler 20.06.2012 - 11:28 Son Güncelleme : 20.06.2012 - 11:28

Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Maraş, Karabük, Şanlıurfa ve Balıkesir gibi illere atanan fen ve teknoloji dersi öğretmenleri, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki meslek içi kursları kapsamında Diyarbakır Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Merkezine geldi. Kurs Eğitmeni Osman Keskin, öğretmenlerin ilköğretimin 6, 7 ve 8inci dersine gireceğini belirterek dersin hayatı gözlemleyerek karşılaştığı sorunlara karşı çözüm üretme üzerine kurulu olduğunu kaydetti.

GÜNEŞ EVİNİ GEZDİLER

Büyükşehir Belediyesinin Kendi Kendine Yetebilen Teknolojiler Programı Kurucusu Gültekin Aydeniz de Güneş Evinde dünyadaki ve Türkiyedeki mevcut enerji durumu hakkında bilgi verdi. Enerji potansiyelleri konusunda da bilgilendirme yapan Aydeniz, yenilenebilir enerji kaynakları ve potansiyeli konusunda sunum yaptı. Aydeniz, Diyarbakır Güneş Evinin kendi enerjisini kendisi üreten ve enerji mimarlığı ilkelerine göre dizayn edildiğini söyledi. Aydeniz Güneş Evini ziyaret eden öğrencilerin davaranışlarındaki pozitif değişiklik hakkında da öğretmenlere bilgi verdi.

Öğretmenler Diyarbakır Güneş Evinde edindikleri bilgileri öğrencileriyle paylaşacak. Öğretmenlerin meslek için kursu 29 Hazirana kadar sürecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır