Fen ve teknoloji öğretmenleri güneş evinde

Yeni atanan ilköğretim okulu fen ve teknoloji dersinin 28 öğretmeni, eğitim çalışması kapsamında Diyarbakır Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde ‘Yenilenebilir enerji kaynakları’ konusunda ders gördü.

Fen ve teknoloji öğretmenleri güneş evinde

Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Maraş, Karabük, Şanlıurfa ve Balıkesir gibi illere atanan fen ve teknoloji dersi öğretmenleri, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki meslek içi kursları kapsamında Diyarbakır Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Merkezi’ne geldi. Kurs Eğitmeni Osman Keskin, öğretmenlerin ilköğretimin 6, 7 ve 8’inci dersine gireceğini belirterek dersin hayatı gözlemleyerek karşılaştığı sorunlara karşı çözüm üretme üzerine kurulu olduğunu kaydetti.

GÜNEŞ EVİNİ GEZDİLER

Büyükşehir Belediyesi’nin Kendi Kendine Yetebilen Teknolojiler Programı Kurucusu Gültekin Aydeniz de Güneş Evi’nde dünyadaki ve Türkiye’deki mevcut enerji durumu hakkında bilgi verdi. Enerji potansiyelleri konusunda da bilgilendirme yapan Aydeniz, yenilenebilir enerji kaynakları ve potansiyeli konusunda sunum yaptı. Aydeniz, Diyarbakır Güneş Evi’nin kendi enerjisini kendisi üreten ve enerji mimarlığı ilkelerine göre dizayn edildiğini söyledi. Aydeniz Güneş Evi’ni ziyaret eden öğrencilerin davaranışlarındaki pozitif değişiklik hakkında da öğretmenlere bilgi verdi.

Öğretmenler Diyarbakır Güneş Evi’nde edindikleri bilgileri öğrencileriyle paylaşacak. Öğretmenlerin meslek için kursu 29 Haziran’a kadar sürecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz