FETÖ davasında TRT’ye şok vurgun!

TRT’yi de finans kaynağı haline getiren FETÖ, yaklaşık 300 milyon liralık vurguna imza atmış. Dışarıya yaptırdığı işleri kendi adamlarına veren hain örgüt, kuruma yerleştirdiği 400 muhabirinden de her ay düzenli olarak himmet toplamış.

Haberler 04.08.2016 - 12:21 Son Güncelleme : 04.08.2016 - 12:21

TRTyi de finans kaynağı haline getiren FETÖ, yaklaşık 300 milyon liralık vurguna imza atmış. Dışarıya yaptırdığı işleri kendi adamlarına veren hain örgüt, kuruma yerleştirdiği 400 muhabirinden de her ay düzenli olarak himmet toplamış.

Hain emellerini hayata geçirmek için devletin kritik kurumlarına sızan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının Türkiye Radyo Televizyon Kurumunu (TRT) da adeta finans üssü haline getirdiği ortaya çıktı. Eli kanlı örgüt mensuplarının, TRTye sızıp ilk etapta kendilerinden olmayan yapım şirketlerini saf dışı bıraktıkları, bütün işleri örgütün güdümündeki şirketlere vererek yaklaşık 300 milyon liralık vurguna imza attıkları tespit edildi.

En büyük yolsuzluk ise dış yapımların ağırlıklı olduğu tematik kanallarda yapılmış. SABAHın haberine göre TRT yöneticileri dikkat çekmemek için önce, mensupları olmayan dış yapım firmalarıyla kısa süreli sözleşmeler yapmış. Bu firmalara bölüm başına cüzi ödemeler yaparak göz boyayan hainler, çekilmeyen bölümleri de almış gibi fatura ederek kurumdan kaynak sağlamışlar. Yolsuzluk bununla da bitmemiş, ödeme planı oluşturulmuş bölümleri ise kendi firmalarına uçuk rakamlara yaptırıp örgüte kaynak aktarmayı sürdürmüş.

17-25 Aralık operasyonundan sonra TRTde toplam 550 kişi açığa alınmış, bir bölümü ise tasfiye edilmişti. Kurumda, çalışan FETÖ bağlantılı yaklaşık 400 kaşeli muhabire gönderdikleri haber değeri olmayan metinler karşılığında telif adı altında para aktarıldığı ve bu paraların himmet olarak toplandığı ortaya çıktı.

Süreçten mağdur olan firmalar, başta Afrika olmak üzere Müslümanların yoğun olarak yaşadığı ülkelerde FETÖ mensuplarının çıkar ağı kurduğunu, her ülkeyi bir İmamın temsil ettiğini ve bu kişilerden izin alınmadan hiçbir iş yapılamadığını ifade ettiler. Firma yetkilileri, Bize bu yaptığınız çekimden Okyanus Ötesinin haberi var mı diye soruyorlardı sözleriyle süreci anlattılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla kurum ve kuruluşlarda Paralel Yapıyla mücadele çalışmalarını denetlemekle görevlendirilen Devlet Denetleme Kurulunun (DDK), hazırladığı rapora TRTdeki paralel yapılanma da girmişti. TİB ve böcek soruşturmasının ardından TRTyi incelemeye alan Başbakanlık Teftiş Kurulunun inceleme kararında ise kurum içindeki Paralel Yapının usulsüzlükleriyle ilgili yoğun şikyetler etkili olmuştu. 17-25 Aralık operasyonları sürecinde en fazla şikyetin geldiği kurumlardan biri olan TRT için raporda Paralel Yapının özel önem verdiği kurumlar arasında ifadeleri kullanılmıştı. DDK ve Başbakanlık Teftiş Kurulunun kurumdaki incelemeleri devam ediyor.

(Akşam)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır