FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz hakkında yeni iddianame

Başka bir davada tutuklu olan sanığa, "Ergenekon"da yargılanan Veli Küçük, Sami Hoştan ve Doğu Perinçek'in aleyhine beyanda bulunmasını teklif eden Öz hakkında, 8 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Haberler 22.01.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖ firarisi dönemin özel yetkili stanbul Cumhuriyet Savcs Zekeriya Öz hakknda, baka suçtan tutuklu olan sana, Ergenekon davasnda yarglanan baz sanklarn aleyhine beyanda bulunmasn teklif ettii gerekçesiyle silahl terör örgütüne üye olmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarndan 8 yldan 17 yla kadar hapisle cezalandrlmas istemiyle iddianame düzenlendi.

Bakrköy Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan 21 sayfalk iddianamede, Taner Büber müteki, Zekeriya Öz ise üpheli olarak yer ald. ddianamede, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasnn (FETÖ/PDY) kuruluu, amac, istihbarat a ve illegal yaplanmas, haberlemede kulland yöntemler, mali ve hiyerarik yaps ile yarg ayandaki faaliyetleri anlatld.

ddianamede, kapatlan stanbul 10. Ar Ceza Mahkemesindeki bir davada yarglanan müteki Taner Büberin 2008de tutuklu olarak duruma için Beiktataki adliyeye götürüldüü, bu srada FETÖ kapsamnda meslekten ihraç edilen eski savc Zekeriya Özün mütekiyi jandarma görevlileri araclyla odasna getirttii anlatld.

üpheli Özün müteki Bübere Dosyan biliyoruz, tahliye olabilmen için uygun bir dosya, sen bize yardmc ol, biz de tahliyen için yardmc olalm dedii ifade edilen iddianamede, Özün mütekiden, Ergenekon davasnda yarglanan emekli Tugeneral Veli Küçük ve Sami Hotan aleyhinde beyanlarda bulunmasn, Tark Ümitin bu kiilerce öldürüldüünü söylemesini ve Dou Perinçek aleyhinde ne biliyorsa anlatmasn istedii kaydedildi.

- Sen bu kafayla daha çok cezaevinde kalrsn

ddianamede, mütekinin bu teklifi reddetmesi üzerine Özün Sen bu kafayla daha çok kalrsn cezaevinde eklinde sözler sarfettii dile getirilerek, Özün FETÖ/PDY faaliyetleri kapsamnda örgütün amaç ve gayesi dorultusunda planl ve sistematik bir ekilde yürütülen organizasyonun parças olarak hareket ettii, meslein eref ve onurunu bozan, meslee olan genel sayg ve güveni gideren nitelikte eylemde bulunduu vurguland.

üpheli Zekeriya Özün silahl terör örgütüne üye olmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarndan 8 yldan 17 yla kadar hapisle cezalandrlmas istenen iddianame, Öz ile ilgili kovuturma yaplmak üzerine son soruturmann açlmasna karar verilmesi için Bakrköy 2. Ar Ceza Mahkemesine gönderildi.

ddianamenin kabul edilmesi ve son soruturmann açlmasna karar verilmesinin ardndan üpheli Öz, suç tarihinde birinci snf olduu için Yargtayda yarglanacak.

Ana Sayfaya Git