FETÖ'dan 11 tutuklama!

Örgütün askeri yapılanmasına yönelik Siirt'te gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 11'i tutuklandı.

Haberler 11.11.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt merkezli 11 ilde, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltna alnan 19 kiiden 11i tutukland.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, örgütün askeri yaplanmasnn eylem ve faaliyetlerinin engellenmesi ve deifre edilmesine yönelik çalmalarda gözaltna alnan ve aralarnda 14 subay ve astsubay ile 3 öretmenin de bulunduu 19 kii, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

ASKER YAPILANMA

Savclk ifadelerinden sonra mahkemeye çkarlan üphelilerden 11i tutukland, 8i ise adli kontrol kararyla serbest brakld.

Firari 3 kiiyi yakalama çalmas sürüyor. Siirt Cumhuriyet Basavclnca 31 Ekimde, 22 kii hakknda yakalama karar çkartlm, Siirt merkezli 11 ilde e zamanl operasyonda 19 kii gözaltna alnmt.

ADIYAMANDA 5 FETÖ

Adyaman Cumhuriyet Basavclnca yürütülen FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda, örgütün ifreli haberleme program ByLocku kulland tespit edilen 11 kiinin yakalanmas için Adyamann yan sra Ankara, Bilecik, Kayseri, Hatay, Sakarya, Mersin, zmir, Kahramanmara, Malatya ve stanbulda 11 adrese e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, 5 kii gözaltna alnd, 6 kiiye ise ulalamad. Gözaltna alnan üphelilerin sorgulanmasna baland, bulunamayan 6 üpheliyi yakalama çalmalar ise sürüyor.

Ana Sayfaya Git