Görüş Bildir

FETÖ'dan 11 tutuklama!

Örgütün askeri yapılanmasına yönelik Siirt'te gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 11'i tutuklandı.

FETÖ'dan 11 tutuklama!

Siirt merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 11'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün askeri yapılanmasının eylem ve faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalarda gözaltına alınan ve aralarında 14 subay ve astsubay ile 3 öğretmenin de bulunduğu 19 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ASKERİ YAPILANMA

Savcılık ifadelerinden sonra mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 11'i tutuklandı, 8'i ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Firari 3 kişiyi yakalama çalışması sürüyor. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca 31 Ekim'de, 22 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmış, Siirt merkezli 11 ilde eş zamanlı operasyonda 19 kişi gözaltına alınmıştı.

ADIYAMAN'DA 5 FETÖ

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 11 kişinin yakalanması için Adıyaman'ın yanı sıra Ankara, Bilecik, Kayseri, Hatay, Sakarya, Mersin, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya ve İstanbul'da 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, 5 kişi gözaltına alındı, 6 kişiye ise ulaşılamadı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmasına başlandı, bulunamayan 6 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi