FETÖ'nün Diyarbakır Asker yapılanması

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün TSK'deki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında rütbeli subaylardan sorumlu "öğretmen" konumunda olduğu iddiasıyla dava açılan eski profesör M.D, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak verdiği ifadede, örgütün Diyarbakır mahrem asker yapılanmasını anlattı.

Haberler 11.03.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Cumhuriyet Basavclnca, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasnn (FETÖ/PDY) Türk Silahl Kuvvetlerindeki (TSK) yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda dava açlan ve örgüt içinde öretmen konumunda bulunan eski profesör M.D, örgütün Diyarbakr yaplanmasn anlatt.

Gaziantep Cumhuriyet Basavclnca, örgütün asker yaplanmasna yönelik soruturmalarda mahrem imamlarca ankesörlü telefon ya da büfeden arandklar belirlenen ve düzenlenen operasyonlarla yakalanan askerlerin etkin pimanlk hükümleri kapsamnda verdii ifadelerle örgütün emas deifre ediliyor.

Örgütün, askerleri örenci, onlardan sorumlu mahrem imamlar öretmen ve daha üst konumdaki kiileri müdür yardmcs, müdür ve temsilci olarak niteledii itirafçlarn ifadelerine yansd.

Soruturma kapsamnda üst rütbeli subaylardan sorumlu öretmen konumunda olduu iddiasyla yakalanan ve hakknda dava açlan Serhat kod adl profesör M.D, etkin pimanlk kapsamnda verdii ifadesinde, örgütün Diyarbakr mahrem asker yaplanmasna ilikin bilgi verdi.

Örgütle bann Gaziantepte baladn ve Dicle Üniversitesinde devam ettiini anlatan M.D, oluturulan sohbet grubunda dini sohbet ad altnda FETÖ propagandas yapldn ve örgüt elebann videolarnn izletildiini kaydetti.

Ayn hastaneden tand O.Enin de gruba dahil edildiini belirten M.D, u bilgileri paylat:

O.E, birlikte olduumuzda bu ülkenin darbelerden çok çektiini, dindar, vatansever askerlerin TSK içinde bulunmas durumunda bu darbelerin önüne geçilebileceini söyleyerek, bana askerlerden sorumlu olmam konusunda girdiler yapyordu. Süreç bir süre bu ekilde devam ettikten sonra yine bir gün O.E, bana Bir asker arkadamz var. Dinini tam anlamyla yaayamyor. Sizden ricam ara sra misafir edip ilgilenebilir misiniz? eklinde kibarca ve daha önceden bu duruma zemin hazrlayarak teklifte bulundu.

Ben de o anki manevi duygularla kabul ettim. Bana Sizin gerçek isminizi kullanmayalm, uygunsa size Serhat diyelim, siz de bana Harun diye hitap edin. dedi. Ben de kabul ettim. u an düündüümde kendimi hipnotize edilmi olarak adlandrabilirim.

O.Enin, sorumluluunda olan, o dönem Diyarbakrn Hani ilçesinde görevli temen C.Öyü kendisiyle tantrarak, Bundan sonra seninle Serhat abin ilgilenecek. dedikten sonra evden ayrldn anlatan M.D, Örgütün askeri mahrem yaplanmasnda bir örenci teknik olarak devir ilemlerinden dolay müdür, müdür yardmclarn ve sorumluluktan dolay da yalnzca kendisi ile ilgilenen öretmeni tanr. Örenci, tand müdür yardmclarnn sorumlu olduu öretmenin yaplanma içindeki yataylarn tanmaz. Burada O.E, benim daha çabuk pimem için kendi ilgilendii örencisini bana devrederek, bu konuda taviz verdi. ifadelerini kulland.

- lk örenci çekirdekten yetimi

C.Ö. ile yaklak 1,5 yl ilgilendiini beyan eden M.D, u beyanlarda bulundu:

Ben örgütün mahrem yaplanmas ile ilgili ince nüanslar bu örenciden örendim. Her ne kadar öretmen konumunda bulunsam da örgütün mahrem yaplanmasndaki ahslar bu konulardaki ilk örencim olduu için bana örgüte tam bal, çekirdekten yetimi bir örenci vermiti. Bu ileyi askeri mahrem yaplanmasndaki öretmen eitiminin en önemli parçasyd.

Müdür yardmcs konumunda bulunan Rahim kod adl T.Önün, Amerikada FETÖ elebann giydii fanilay kendisine verdiini belirten M.D, fanilay bu konulara merakl olan ve örgüte tam anlamyla bal C.Öye hediye ettiini dile getirdi.

- Her orduya bir temsilci

Örgütün Diyarbakr yaplanmasna ilikin de önemli bilgiler paylaan profesör M.D, u beyanlarda bulundu:

Diyarbakr yaplanmasnn en üstünde yer alan Metin kod adl temsilci, Kara Kuvvetleri imamna bal faaliyet yürütür. Kara Kuvvetleri içindeki her bir orduya mukabil bir temsilci bakar. Benim bal bulunduum yaplanma, Malatyadaki 2. Orduya balyd. Temsilcimiz Metin kod isimli ahsn her ne kadar Gaziantepte ikamet ettii bilinse de yap içinde Malatya olarak bilinirdi.

- Temsilci, paalarla birebir görüür

M.S, askeri mahrem yaplanmada temsilcinin genel olarak tüm bölgeden sorumlu olduunu ve tüm bilgilerin kendisinde toplandn anlatt.

Temsilciler arasnda müdürlerin de katld büyük bölge toplantlar yaplr. diyen M.S, u bilgileri verdi:

Bu toplantlarda devir-teslim ilemleri için belirlenen örenciler, yeni tayin ve atama yerlerine göre temsilciler arasnda paylalr. Temsilciler de bunlar bölgelerin kendilerine bal müdürlerine datr. Temsilciler, kendisine bal bulunan bölgedeki en yüksek rütbeli kritik kiiler (paalar) ile birebir veya bal müdür ile görüür. Bu iten baka herhangi bir ii yoktur fakat bölgedeki FETÖ ile iltisakl olmayan kurumlardan SGK kayd olabilir.

Metin kod isimli kiiye bal Harun kod isimli O.E, Diyarbakrdan sorumlu müdür, Rahim kod adl T.Ö. ise ben ve benim konumumda bulunan öretmenlerden sorumlu müdür yardmcsdr.

- Müdür, temsilciye bal faaliyet yürütür

Hiyerarik yapdaki görevleri tanmlayan M.D, unlar kaydetti:

Müdür, temsilciye bal faaliyet yürütür. Kendisine bölgenin durumu ve yapsna göre says deien astsubay ya da subaylardan sorumlu müdür yardmclar, yine müdür yardmcs konumunda bilgin, izdivaçç ve ümit sorumlusu baldr. Örencilerin, öretmenlerin ve müdür yardmclarnn problemlerini çözmeye çalr. Hangi öretmenin hangi müdür yardmcsna bal faaliyet yürüteceine karar verir. Ümit, bilgin ve izdivaç sorumlusunun koordineli çalmasn salar. Benim bulunduum Diyarbakr mahrem yaplanmasnda müdür Harun kod adl O.Edir.

Kendisi bana emekli subaylarla ilgilenen ayr bir emekli birimi olduu ve sivil mahrem imamn sorumlu olduundan da bahsetmiti.

- En can alc konumdaki bilgindir

Yaplanmada yer alan bilginin müdüre bal, hiyerarik olarak müdür yardmcs yataynda faaliyet yürüttüünü dile getiren M.D, bölgedeki askeri yaplanma içinde tüm dijital verilerin bu kiide toplandn kaydetti.

M.D, öyle devam etti:

Bilginler, TSK içinde FETÖcü olmayan her rütbedeki askerler için özel ypratc, gülünç duruma düürücü, yüz kzartc, meslek onuruna yakmayan hareketler sergiledii yönünde sosyal medyada, özellikle Twitterda alg oluturarak, askeri personeli ypratmaya ve meslekten soutmaya çalrlar. Yine muhalif olan gazeteci, köe yazar ve aktivistlerin internet üzerinden yazlarnn altna hükümet kart yorumlar atarak alg oluturmaya çalrlar. Bilginler örgütten olsun veya olmasn tüm askerleri filerler. Bu filemeler örencilerin öretmenlere, müdür yardmclarna ve müdürlere aktard bilgiler dorultusunda yaplr.

Askeri mahrem yaplanma içindeki en can alc konumdaki kii, bilgin konumundaki ahslardr. Bugün bilgindeki dijitaller ele geçirilse faaliyet gösterdii mahrem askeri yaplanma tamamen deifre edilir. Diyarbakr mahrem yaplanmasnda bilgin konumdaki kii, bilgisayar öretmeni Bülent kod adl T.Tdir. Harun kod adl müdür ile bir muhabbetimizde Bülentin ylda 100 bin kilometreden fazla yol yaptn duymutum.

- Ankesörlü telefon/büfe itiraf

M.D, O.Enin örgütsel iletiimi bakkal olarak görünen, ayn zamanda bisiklet tamiri ve sat yaplan küçük dükkanda bulunan ankesörlü telefondan saladn belirtti.

Ankesörlü hattan önce öretmen ve müdür yardmclarnda kime ait olduu belli olmayan telefon hatlar ve tulu telefonlar bulunduunu anlatan M.D, Bir keresinde bu konular konuulurken Bülent kod adl bilginin, Rahim kod adl müdür yardmcsna Bu ileri hallet. dediini duymutum. Rahimin, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünde çalan, yardma ve bakma muhtaç insanlar ile ilgilenen ve insanlarn kimlik fotokopilerine rahatlkla ulaabilen birisi olduu düünüldüünde bu hatlarn alnmasnda kendisi için herhangi bir zorluk çkmadn düünüyorum. deerlendirmesinde bulundu.

Örgütün Ümit sorumlusunun direkt temsilciye bal olduunu ve bu kiilerin örgütten kopanlar tekrar kazanmaya çaltn belirten M.D, özellikle 17-25 Aralk sürecinden sonra örgütten kopmalar önlemek için ümit sorumlularnn öneminin kat kat artt beyannda bulundu.

Ana Sayfaya Git