FETÖ'nün iki gizli yapısı ortaya çıkarıldı

Son dakika haberi; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz darbe girişiminin çatı iddianamesinde, FETÖ'nün “Hayalet Yapı” ve “Özel Hizmet Birimi” olarak adlandırılan illegal iki yapılanmanın varlığı tespit edildi.

Haberler 05.03.2017 - 12:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Operasyonel faaliyet yürüten Hayalet Yapnn FETÖ yaplanmas içerisinde yer alan ahslarca bilinmedii, sadece Gülenin bildii ve atamasn yapt iddiasna yer verildi. Kamudaki örgüt içi illegal yaplanma ise, Özel Hizmet Birimi adn tayor.

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savclarndan Can Tuncay tarafnda yürütülen Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giriimine ilikin stanbuldaki ana darbe giriimi soruturmas kapsamnda hazrlanan 340 sayfalk iddianame Basavcvekili smail Uçar tarafndan onaylarak 69 klasör evrak ile stanbul 14 Ar Ceza Mahkemesine gönderildi. ddianamede ayrca 10 sann, 15 Temmuz akam Yurtta Sulh Konseyi adna stanbulda darbe giriimine katld iddias yer ald.

Hayalet Yap

Dorudan Fetullah Gülene bal Hayalet Yapnn amacnn imamlarn örgüte olan inançlarnn sarslmasn önlemek, çatlak sesleri örgütten uzaklatrmak olduu tespit edildi. Bu yap ayn zamanda örgüt içerisinde yer alan tüm bürokratlarn deifre olmasnn önüne geçme görevi de yürütüyor. Hayalet Yapda görevler kiiye özel veriliyor. Bizzat Gülen tarafndan verilen talimatla bu yap, Hizmetin bekas ümmetin bekasdr, bundan dolay hizmetin bekas için haramlar helaldir prensibiyle hareket ediyor.

Hayalet Yapyla ilgili en önemli tank, Hatay ve Adanadan sorumlu olarak Hayalet Abi Tamer Bar Terkeli. Terkeli yapt açklamalarda yapyla ilgili unlar söyledi, Yaynlanan ses kaytlar, cinsel içerikli görüntüler, kurulan kumpaslar, açlan soruturmalar ve daha pek çou, 1 numarann emri dorultusunda ite bu hayalet yap tarafndan icra edilmektedir. Babakan Recep Tayyip Erdoan ve hükümet kabinesine ait ses kaytlar da bu yap tarafndan montajlanp servis edildi.

Özel Hizmetler Birimi

Örgütün ve bizzat Gülenin en çok önemsedii birim Özel Hizmet birimleridir. Örgütün bir nevi omurgasn oluturan ve günümüz itibar ile elde ettii konumu kazandran birimdir. Bu birim en geni ekilde Yarg, emniyet, mülkiye, TSK, MT ve Milli Eitim imamlarndan olumaktadr.

Ülkede yürütülen operasyonlar bata olmak üzere hemen hemen tüm faaliyetler bu birimler aracl ile yaplmaktadr. Örgütün büyük önem verdii bu birimin, mahrem hizmetler birimi olarak da bilinmektedir.

Savcln iddianamede yer verdii ekliyle, Silahl güçlere hakim olan iktidara da hakimdir anlayyla hareket eden örgüt, özel illegal yaplanmay kurmutur. Emniyet, askeri tekilat, istihbarat, yarg içindeki örgüt üyeleri özel illegal yaplanma olarak örgütlenmitir. Özellerin dierinden fark, özellerin banda bulunan sorumlu ahsn dorudan doruya ABDdeki Gülen ve sekretaryas Cevdet Türkyoluna bal olmas ve gizlilik kurallarna istihbaratç mantyla kesin bir ekilde uymalardr.

Cevdet Türkyol FETÖ içinde Uzun Cevdet olarak tannyor. Pensilvanyada Gülenle birlikte yaayan Türkyol, örgütte sekreterya görevini yürütüyor.

Özel hizmet biriminde yer alan kiiler örenci bile olsalar FETÖ ahilerinden burs ad altnda maa almaktadr. Subay, astsubay, askeri örenciler örgütten oldukça yüksek burs ile de örgüte balanmaktadr. Özeller içerisindeki ahslar, görev yaptklar yerlerde kendilerini deifre etmemek adna dünya görülerine tamamen zt bir yaam tarz sürmektedirler. FETÖnin legal kurum ve kurulularyla ya da buralarda çalanlarla iletiime geçmekten kaçnmaktadrlar.

stanbuldaki Yurtta Sulh Konseyi üyeleri Savclk iddianamede 10 üphelinin Yurtta Sulh Konseyi adna hareket ettiini iddia etti. Bu üpheliler konsey adna 15 Temmuz akam stanbulda darbe giriiminde görev ald.

üpheli 10 isim öyle: Fethi Alpay (Tümgeneral, Hava Harp Okulu Komutan)Mehmet Nail Yiit (Tugeneral, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutan)Özkan Aydodu (Tugeneral, 2. Zrhl Tugay Komutan)Eyyüp Gürler (Tugeneral, 1. Ordu Komutanl Harekat Bakan)Muzaffer Düzenli (Kurmay Albay, Kara Kuvvetleri Komutanl Kurumsal Dönüüm ube Müdürü)Uzay ahin (Kurmay Albay, Kahramanmara 5. Zrhl Tugay Komutan Yardmcs)Onur ÖZDEN (Hava Savunma Kurmay Albay, Cizre 172. Zrhl Tugay Komutan Yardmcs)Ahmet Zeki Gerehan (Kurmay Albay, Kara Harp Akademisi Öretim Bakan)Mehmet Murat çelebiolu (Kurmay Binba)Murat Yank (Kurmay Binba, Kara Harp Akademisi Öretim Eleman)

Ana Sayfaya Git