Fırtına Ve Toz Bulutu Esir Etti

Güneydoğu'da etkili olan kuvvetli fırtına ve Suriye üzerinden gelen toz bulutu yaşamı felç etti. Fırtına nedeniyle Diyarbakır dahil bir çok ilde ev ve işyerlerinin çatıları uçarken, elektrik tellerinin de kopmasına neden oldu.

Haberler 25.03.2018 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinde etkili olan kuvvetli frtna birçok ehirde ev ve i yerinin çatsnn uçmasna, elektrik tellerinin kopmasna neden olurken, Suriye üzerinden gelen toz tam ise yaam felç etti. Diyarbakr merkezde günlük yaam olumsuz etkileyen toz tanm, özellikle kent merkezinde zaman zaman görü mesafesi düürdü. Görü mesafesinin azalmas sonucu hareket halindeki araçlar sis farn açt.

TOZ TAIMI YAANDI

Kentte ölen saatlerinde orta ve kuvvetli esen rüzgar nedeniyle etkili olan toz tanm, görü mesafesinin ve hava kalitesinin azalmasna neden oldu. l merkezinde ve snra yakn yerleim yerlerinde günlük yaam olumsuz etkileyen toz tanm, özellikle kent merkezinde zaman zaman görü mesafesi düürüyor. Görü mesafesinin azalmas sonucu hareket halindeki araçlar sis farn açt. Bölgede zaman zaman etkili olan yamur, toz zerrecikleri dolaysyla çamur haline dönütü. Toz tanmnn yarna kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Kentte tarihi mekanlar gezen turistler de zor anlar yaad. Baz misafirler gezilerini erken bitirirken, bazlar da toz bulutuna ramen gezilerini sürdürdü.

KUVVETL FIRTINA ETKLED

Buarada, toz tamnn yansra yaanan kevvetli frtna da yaam olumsuz yönde etkilerken, bir çok iyeri ve evin çats üçtü. Frtna nedeniyle aaç devrilmesi nedeniyle belediye ekipleri çalma içerisinde bulunurken toz anm gibi yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerektii duyurusu yapld.

MARDN VE SVEREKTE YAANDI

Mardin merkezde olduu gibi, Siverek ve Akçakale ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan toz tanm hayat olumsuz etkiliyor. Suriye üzerinden gelen toz bulutu, Siverek ve Akçakale ilçesinde yaam olumsuz etkiledi. Görü mesafesinin azalmasna neden olan toz bulutu nedeniyle vatandalar zor anlar yaad.

BÖLGE LLERNDEK FIRTINA

Elazn Palu ilçesinde, etkili olan frtna nedeniyle bir okul ile lojmann çats uçtu, semt sahasnn çitleri devrildi. Frtna nedeniyle Kalekent Mahallesindeki semt sahasnn tel çitleri devrildi, Esentepe Mahallesindeki Palu Yatl Bölge Ortaokulu ve öretmen lojmanlarnn çats uçtu.

DOU BÖLGESNDE DE YAANDI

Arnn Elekirt ilçesinde, sabah saatlerinde etkili olan iddetli rüzgar ve frtna, baz evler, binalar ile araç garajlarnn çatlarnn uçmasna neden oldu. Zaman zaman etkisini artran frtna dolaysyla ilçenin Uzunyaz köyünde de Abdullah Bayrama (40) ait evin çats uçtu. Tamir için çatya çkan Bayram, rüzgar nedeniyle dengesini kaybedip zemine düerek yaraland. Bayram, salk ekiplerince Elekirt Devlet Hastanesine kaldrld.

HIZI 84 KLOMETREYE ULATI

Karsta ise sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren ve saatte 84 kilometre hza ulaan frtna nedeniyle hatlar zarar gördü ve elektrik kesintisi yaand. Frtna, Kars-Digor karayolundaki Oto Galeri Sitesindeki baz i yerlerinin çatsnn uçmasna neden oldu. çatlardan kopan parçalar yola savrulurken yoldaki baz araçlar ilerlemekte zorluk çekti.

Vatandalarn yoldan kaldrd sac parçalar frtna yüzünden tekrar yola savrulurken baz parçalar da elektrik tellerinde asl kald.

HASTANELERN çATISI UçTU

Frtna sebebiyle kentin Yeniehir Mahallesi smail Aytemiz Bulvarndaki Harakani Devlet Hastanesinin de çats ksmen uçtu. çatdan kopan parçalarn araçlarna zarar vermemesi için hastane yaknndaki araçlar çekici ile kaldrld.

Az ve D Sal Merkezinin çatsnn da uçtuu kentteki bir baka olayda da çatdan düen parçalarn isabet ettii bir otomobilde hasar meydana geldi.

ERZURUM BÖLGESNDE ETKL

Rüzgar yüzünden söz konusu kentlerin yan sra Erzurumda da baz aaçlar devrildi. Devrilen aaçlar belediye ekiplerince cadde ve sokaklardan kaldrld. Erzincanda da iddetli rüzgar ve frtna sebebiyle aaçlar devrilmi, otobüs duraklar hasar görmü, hatlarnn zarar görmesine bal olarak elektrik kesintisi yaanmt.

YÜKSEKOVA FELç OLDU

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, iddetli rüzgar nedeniyle baz ev ve i yerlerinin çatlar uçtu, kopan parçalarn isabet ettii 1i çocuk 2 kii yaraland. Belediye ve karayollar ekipleri kopan parçalarn altn kontrol ederek temizlik çalmas yaparken, Van Gölü Elektrik Datm irketi (VEDA) ekipleri de arzalarn giderilmesi için çalma yapt. Bu arada, iddetli rüzgar nedeniyle Hakkari kent merkezi ile merkeze bal Bay köyünde de baz evlerin çatlar uçtu.

Ana Sayfaya Git