Frans'a telin edilecek

Fransa'daki Kur'an-ı Kerim düşmanlığı, bugün Diyarbakır'da telin edilecek. Cuma namazı sonrası İslami STK'ların öncülüğünde, basın açıklaması yapılacak.

Haberler 11.05.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fransa eski Cumhurbakan Nicolas Sarkozynin de aralarnda bulunduu 300 Franszn, Kuran- Kerimdeki baz ayetlerin çkarlmas yönündeki küstah bildirisi Diyarbakrda telin edilecek.

Aralarnda eski Cumhurbakan Nicolas Sarkozynin de bulunduu 300 Franszn Kuran dümanl Diyarbakrda düzenlenecek kitlesel basn açklamasyla telin edilecek.

KTLESEL BASIN AçIKLAMASI

Diyarbakrdaki slami STKlarn öncülük edecei kitlesel basn açklamasna tüm halk davet edildi. Bugün cuma namaz sonras tarihi Ulu Camii önünde yaplacak kitlesel basn açklamas için yaplan açklamada, ABDnin Kudüse yönelik emelleri, siyonist igal devletin Filistinlilere uygulad katliamlar ile Fransada yükselen Kuran dümanlna kar düzenlenecek kitlesel basn açklamasna tüm halkmz davetlidir. denildi.

DYANET-SENDEN TEPK GELD

Küstahca hazrlanan bildiriye tepki gösteren Diyanet- Sen Diyarbakr ube Bakan Ömer Evsen, herkesin buna tepki göstermesi gerektiini belirtti.

Evsen, Kuran- Kerimin Allah katnda Levhi Mahfuzda kaytl olduunu ve kimse tarafnda deitirilmeyeceini vurgulad. Evsen, Sarkozynin ve içinde eski babakanlarnn da olduu 300 kiilik bir grubun böylesi bir bildiri hazrlamas ve Fransann önemli gazetelerinden birinde bu bildiriyi yaynlamalar ciddi manada bir akl tutulmasdr. slam dini bin 500 yl önce nasl Yahudileri ispanyada etnik soykrmdan kurtarp Osmanlnn topraklarna getirip korumu kuatm ise ayn zamanda tüm insanln içerisindeki mazlum corafyalara da el uzatmtr. slam aslnda insan yaatan bir dindir. dedi.

slam yaatan bir dinin baz ayetlerinin ilginç yeniden yorumlanp bunlarn Kuran dna çkarlmasnn istenmesi ciddi manada bir garabettir. diyen Evsen unlar söyledi:

Kendileri bunu isteme noktasnda bir yere getirmilerdir. Onlarn açk açk bilmesi gereken esas ey udur. slam dini asla günahsz bir insann ölümüne veyahut onun bir ekilde zarar görmesine hem yol açmaz hem tahammül etmez. Bu bildiri onlarn yapm olduu büyük bir garabettir. Bu garabet aslnda onlarn bilinçaltndaki dümanl ön plana çkarmalardr. Kabul edilemez. Tüm dünyann buna kar ses çkarmas gerekiyor. Bu saygszla kar ciddi manada sesini yükselmesi gerekiyor. Ve bu aptall knamas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git