Görüş Bildir

Frans'a telin edilecek

Fransa'daki Kur'an-ı Kerim düşmanlığı, bugün Diyarbakır'da telin edilecek. Cuma namazı sonrası İslami STK'ların öncülüğünde, basın açıklaması yapılacak.

Frans'a telin edilecek

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de aralarında bulunduğu 300 Fransız'ın, Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki küstah bildirisi Diyarbakır'da tel'in edilecek.

Aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de bulunduğu 300 Fransız'ın Kur'an düşmanlığı Diyarbakır'da düzenlenecek kitlesel basın açıklamasıyla tel'in edilecek.

KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASI

Diyarbakır'daki İslami STK'ların öncülük edeceği kitlesel basın açıklamasına tüm halk davet edildi. Bugün cuma namazı sonrası tarihi Ulu Camii önünde yapılacak kitlesel basın açıklaması için yapılan açıklamada, "ABD'nin Kudüs'e yönelik emelleri, siyonist işgal devletin Filistinlilere uyguladığı katliamlar ile Fransa'da yükselen Kur'an düşmanlığına karşı düzenlenecek kitlesel basın açıklamasına tüm halkımız davetlidir." denildi.

DİYANET-SENDEN TEPKİ GELDİ

Küstahca hazırlanan bildiriye tepki gösteren Diyanet- Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, herkesin buna tepki göstermesi gerektiğini belirtti.

Evsen, Kur’an-ı Kerim’in Allah katında Levhi Mahfuz’da kayıtlı olduğunu ve kimse tarafında değiştirilmeyeceğini vurguladı. Evsen, “Sarkozy’nin ve içinde eski başbakanlarının da olduğu 300 kişilik bir grubun böylesi bir bildiri hazırlaması ve Fransa’nın önemli gazetelerinden birinde bu bildiriyi yayınlamaları ciddi manada bir akıl tutulmasıdır. İslam dini bin 500 yıl önce nasıl Yahudileri ispanyada etnik soykırımdan kurtarıp Osmanlının topraklarına getirip korumuş kuşatmış ise aynı zamanda tüm insanlığın içerisindeki mazlum coğrafyalara da el uzatmıştır. İslam aslında insanı yaşatan bir dindir.” dedi.

“İslam’ı yaşatan bir dinin bazı ayetlerinin ilginç yeniden yorumlanıp bunların Kur’an dışına çıkarılmasının istenmesi ciddi manada bir garabettir.” diyen Evsen şunları söyledi:

“Kendileri bunu isteme noktasında bir yere getirmişlerdir. Onların açık açık bilmesi gereken esas şey şudur. İslam dini asla günahsız bir insanın ölümüne veyahut onun bir şekilde zarar görmesine hem yol açmaz hem tahammül etmez. Bu bildiri onların yapmış olduğu büyük bir garabettir. Bu garabet aslında onların bilinçaltındaki düşmanlığı ön plana çıkarmalarıdır. Kabul edilemez. Tüm dünyanın buna karşı ses çıkarması gerekiyor. Bu saygısızlığa karşı ciddi manada sesini yükselmesi gerekiyor. Ve bu aptallığı kınaması gerekiyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi