Furkan alarmı

Vakıf binasındaki aramalarda gizli geçit ortaya çıkarıldı, kayıt dışı 364 bin lira ele geçirildi.

Haberler 31.01.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana merkezli 3 ilde yürütülen Furkan Eitim ve Hizmet Vakfna yönelik soruturma kapsamnda, aralarnda vakfn kurucu bakan Alparslan Kuytulun da yer ald 21 kii gözaltna alnd.

Adana Cumhuriyet Basavclnca, vakf faaliyeti ad altnda kurulu amac dnda anayasal düzene kar fikir ve eylem birlii içerisinde hareket ederek kamu güvenliine kar faaliyet yürütme ve suç örgütü iddiasyla Furkan Eitim ve Hizmet Vakf yönetici ve sorumlularn arasnda yer ald Adana, Elaz ve Nidede 27 kii hakknda gözalt karar verildi.

l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince 33 adrese e zamanl operasyon düzenlendi.

Merkez Seyhan ilçesi Abidinpaa Caddesinde bulunan vakfn genel merkezinde ve dier adreslerdeki aramaya çok sayda özel harekat polisi katld. Geni güvenlik önlemlerinin alnd operasyon srasnda ekipler, caddede zrhl araç ve uzun namlulu silahlarla bekledi.

Vakfn genel merkezi ile Adanadaki 4, Elazdaki bir temsilciliinin yan sra yöneticilerin evlerinde yaplan aramalarda, çok sayda doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Operasyon kapsamnda aralarnda vakfn kurucu bakan Alparslan Kuytulun da yer ald 21 vakf yöneticisi ve üyesi gözaltna alnd.

üphelilerden 6sn arama çalmalar sürüyor.

- Vakf binasndan krtasiye dükkanna gizli geçit

Vakfn genel merkezinin bulunduu binada yaplan aramalarda, bir kasa ve dolapta kayt d olduu belirlenen 364 bin lira ele geçirildi.

ncelemelerde, vakf hizmet binasnn karsnda vakfa ait 5 katl bir kaçak yurt olduu belirlendi. Vakfn bulunduu binadaki mahzenden, gizli bir geçit araclyla bir krtasiye dükkanna giri yapld, buradan da vakfn karsndaki kaçak yurda fiber hatlar çekildii tespit edildi. Kaçak yurda çekilen fiber a ile vakfa ait internet ve sosyal medya hesaplarnn yönetildii iddia edildi.

Öte yandan, vakfn Birleik Arap Emirlikleri ve Msr balantlarnn da aratrld bildirildi.

- Kuytul hakknda davalar

Vakfn kurucusu Alparslan Kuytulun vakfa ait sosyal paylam sitelerinde yer alan konumalaryla ilgili Emniyet Genel Müdürlüü Siber Suçlarla Mücadele Bakanlna gelen bir ihbar e-postas ve BMERe yaplan bavuralar üzerine Adana Cumhuriyet Basavcl tarafndan hakknda soruturma balatld örenildi.

Soruturma sonucunda, konumalarnda, halkn sosyal snf, rk, din, mezhep veya bölge bakmndan farkl özelliklere sahip bir kesimini dier bir kesimine kar kin ve dümanla alenen tahrik ettii, halk ve devlet idaresi içerisinde bulunan bir ksm vatandalar dinli, dinsiz, din düman eklinde inanç ve siyasi düünce ayrm yapt gerekçesiyle Kuytul hakknda halk kin ve dümanla tahrik ve Cumhurbakanna hakaret suçundan Asliye Ceza Mahkemesinde dava açld belirtildi.

Vakfa ait yurt yöneticilerinin, 2009-2011 yllarnda yurttan hrszlk yaptklarn iddia ettikleri çocuklar alkoyarak kaçrdklar, ikence yaptklar ve ailelerinden fidye istedikleri iddialar üzerine bu kiiler hakknda dava açld örenildi. Vakfa ait erkek örenci yurdundaki bir görevliye ise 2012de üç çocua yönelik zincirleme çocuun cinsel istismar suçundan, üç yurt yöneticisine ise suçu gizlemekten açlan davada ceza verildii bildirildi.

- Valilikten açklama

Adana Valiliinden yaplan açklamada, Furkan Eitim ve Hizmet Vakfna ve vakf yöneticileri ile vakfla irtibat tespit edilen üphelilere yönelik operasyon düzenlendii hatrlatlarak, üphelilerin gözaltna alnmasn protesto etmek amacyla ilimiz genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binalar ve sivil toplum kurulular önleri, umuma açk ve kapal alanlarda umuma açk veya kapal yer toplantlar, basn açklamas, açlk grevi, imza stantlar, çadr kurma, oturma eylemi ve bu gibi tüm faaliyetler yasaklanmtr. ifadesi kullanld.

Ana Sayfaya Git