Füzeli saldırı 1 asker şehit

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesine, PKK'lıların Irak'taki Kulika Dağı'ndan düzenledikleri füzeli saldırıda 1asker ensesine isabet eden şarapnel parçasından yaralandı. Yaralı, Sözleşmeli Piyade Er Bülent Alp hastanede hayatını kaybederek şehit oldu.

Haberler 15.01.2018 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çukurca lçesinin rak snrnn sfr noktasnda bulunan Güven Danda bulanan üs bölgesine Kuzey Iraktaki Kulika Dandan PKKllar tarafndan cinsi henüz belirlenemeyen füze saldrs yapld. Saldrda, Sözlemeli Piyade Er Bülent Alp (21) ensesine isabet eden arapnel parçasndan yaraland. Helikopterle Hakkari Devlet Hastanesine kaldrlan yaral asker Alp, doktorlarn tüm müdahalesine ramen kurtarlamayarak ehit oldu. Ayn saldrda 3 asker de yaraland. Yaral askerlerin hayati tehlikelerinin olmad belirtildi.

BABA EVNDE YAS

Alpin (21) Adanann Kozan ilçesindeki babaevinde yas var. Kozan ilçesine bal Hacbeyli Mahallesinde ikamet eden ehidin babas Mahmut ve annesi Müerrefe ac haber, askeri yetkililerce verildi.

Haberi alnca fenalaan ve kalp hastas olduu örenilen baba Mahmut ile anne Müerref Alpe ilk müdahale salk görevlilerince yapld. ehidin anne ve babas, ambulansla hastaneye kaldrld. ehidin kardeleri çidem (22) ve Muhammed Alp (7) de ac haberin ardndan gözyalarn tutamad. Bu arada ehidin babaevine Türk bayra asld. ehidin bekar olduu ve 1,5 yldr görev yapt örenildi.

TSKDAN AçIKLAMA

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), Hakkarinin çukurca ilçesinde 1 askerin ehit olduu terör saldrs ile açklama yapt. TSKdan yaplan açklamada öyle denildi:

14 Ocak 2018 tarihinde Hakkri/çukurca bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan gerçekletirilen saldr sonucunda bir kahraman silah arkadamz ehit olmutur. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu saldrda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, ehidimizin kederli ailesine, Türk Silahl Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine basal ve sabr dileriz.Türk Silahl Kuvvetleri asil Türk milletinden alm olduu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hle getirilinceye kadar azim ve kararllkla devam edecektir.

EHDE CENAZE TÖREN

Arnn Patnos ilçesi nüfusuna kaytl olan, yaknlar Adanann Kozan ilçesinde oturan 22 yandaki Piyade Sözlemeli Er Bülent Alp için Hakkari Da ve Komando Tugaynda tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Bakan Vekili Cüneyt Epcim, çukurca 2.Hudut Tugay Komutan Tugeneral Bahtiyar Ersay, l Jandarma Komutan Tugeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu, kurum amirleri, asker ve polisler katld. çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlna bal Kavuak 2. Hudut Bölüünde görev yapan ehit Alpn cenazesinin tören alanna getirilmesinin ardndan bir dakikalk sayg duruunda bulunuldu. Daha sonra ehit Alpn özgeçmii okundu.

Dualarn okunmasnn ardndan ehit Alpn cenazesi, ailesinin yaad Adanann Kozanl ilçesine uurlanmak üzere askerlerin omuzlarnda tekbirler getirerek askeri ambulansa konulup Vana gönderildi. ehidin cenazesi, Vandan uçakla memleketine gönderilecek. ehit Sözlemeli Er Bülent Alpn bekar olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git