Görüş Bildir

Füzeli saldırı 1 asker şehit

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesine, PKK'lıların Irak'taki Kulika Dağı'ndan düzenledikleri füzeli saldırıda 1asker ensesine isabet eden şarapnel parçasından yaralandı. Yaralı, Sözleşmeli Piyade Er Bülent Alp hastanede hayatını kaybederek şehit oldu.

Füzeli saldırı 1 asker şehit

Çukurca İlçesi'nin ırak sınırının sıfır noktasında bulunan Güven Dağı'nda bulanan üs bölgesine  Kuzey Irak'taki Kulika Dağı'ndan PKK'lılar tarafından cinsi henüz belirlenemeyen füze saldırısı yapıldı. Saldırıda, Sözleşmeli Piyade Er Bülent Alp (21) ensesine isabet eden şarapnel parçasından yaralandı. Helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı asker Alp, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Aynı saldırıda 3 asker de yaralandı. Yaralı askerlerin hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi.

BABA EVİNDE YAS

Alp'in (21) Adana'nın Kozan ilçesindeki babaevinde yas var. Kozan ilçesine bağlı Hacıbeyli Mahallesi'nde ikamet eden şehidin babası Mahmut ve annesi Müşerref'e acı haber, askeri yetkililerce verildi.

Haberi alınca fenalaşan ve kalp hastası olduğu öğrenilen baba Mahmut ile anne Müşerref Alp'e ilk müdahale sağlık görevlilerince yapıldı. Şehidin anne ve babası, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şehidin kardeşleri Çiğdem (22) ve Muhammed Alp (7) de acı haberin ardından gözyaşlarını tutamadı. Bu arada şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Şehidin bekar olduğu ve 1,5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

 TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 1 askerin şehit olduğu terör saldırısı ile açıklama yaptı. TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"14 Ocak 2018 tarihinde Hakkâri/Çukurca bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

ŞEHİDE CENAZE TÖRENİ

Ağrı'nın Patnos ilçesi nüfusuna kayıtlı olan, yakınları Adana'nın Kozan ilçesinde oturan 22 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Bülent Alp için Hakkari Dağ ve Komando Tugayında tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Çukurca 2.Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı. Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Kavuşak 2. Hudut Bölüğünde görev yapan şehit Alp'ın cenazesinin tören alanına getirilmesinin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra şehit Alp'ın özgeçmişi okundu.

Duaların okunmasının ardından şehit Alp'ın cenazesi, ailesinin yaşadığı Adana'nın Kozanlı ilçesine uğurlanmak üzere askerlerin omuzlarında tekbirler getirerek askeri ambulansa konulup Van'a gönderildi. Şehidin cenazesi, Van'dan uçakla memleketine gönderilecek. Şehit Sözleşmeli Er Bülent Alp'ın bekar olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi