Gıda alarmı

Tarım ve Orman Bakanlığının 81 ilde başlattığı gıda denetimleri kapsamında Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdür Mustafa Ertan Atalar, beraberindeki uzman ekiplerle gıda denetimlerine katıldı. Yapılan denetimler sonucu iş yerlerine şimdiye kadar 650 bin liranın üzerinde idari cezanın kesildiği belirtildi.

Haberler 29.11.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Tarm ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, beraberindeki uzman ekiplerle gda denetimlerine katld. Yaplan denetimlerde tatl imalathaneleri, süt ürünleri tesisleri, kasaplar ve marketler ve gda tüketim yerleri incelendi.

Bin 120 yeni iletme kayt altna alnd

Yaplan denetimler hakknda bilgi veren Mustafa Ertan Atalar, özellikle gda sektöründe yaplan çalmalar neticesinde Diyarbakrda faaliyet gösteren gda üreten, tüketen satlan toplu tüketim yerleri dahil olmak üzere 10 bin 120 adet iletmenin kayt altna alndn söyledi. Atalar, Bu iletmelerin denetimleri sürmektedir. 2019 ylnda yaptmz çalmalar neticesinde uygun üretim artlarna sahip olmayan tespit edilen iletmelerimize de 69 iletmeye 650 bin lirann üzerinde idari cezas uyguland, çalmalar hzla devam etmektedir. ki aydan beri bunlar denetliyoruz. Yaklak olarak bin 120 yeni iletme kayt altna alnd. Sürekli olarak iletmelerin el deitirmesi, yeni açlan iletmelerin olmas nedeniyle insan saln olumsuz etkileyebilecek her türlü tedbiri alma adna bu gda satlan yerlerin kayt altna alnma faaliyetleri aralksz sürdürülüyor.

69 i yerine 650 bin lira idari para cezas

Bakanmz Bekir Pakdemirlinin talimatlaryla 81 ilde denetim yaplmas talimat verildi. 25- 30 Kasm tarihleri arasnda gda üreten, tüketen bütün iletmelerin denetlenmesi gerçekletirilecek. Bu denetimlerimiz her geçen gün 100ün üzerinde personelle devam ediyor. Et üreten ve tüketen i yerleri denetlendi. Etlerde öncelikle yabanc madde olup olmad, her türlü ettin satlmas yasak olan, etin içerisinde olmamas gereken bütün ürünlere baklyor. Burada farkl hayvan etlerinden balayarak tavuk etine kadar, kelle ve iç organlarnn kymalara kartrlmasna kadar bunlarn tespitleri yaplarak tespit edilen yerlere gerekli müeyyide uygulanyor. Bütün ekmek ve unlu mamuller üreten yerlerin denetimi tamam elden geçirildi. Sütle ilgili süt üreten iletmelerin tamam denetlendi. Kasaplarla ilgili denetimlerimiz devam edecek. Okul kantinlerine yönelik denetimlerimiz yaplacak. Yeterli sayda uzman ekiplerimiz de var. Biz Diyarbakrda tüketiciye salksz gda arz edilmesine engel olacaz dedi.

Denetimlerin 30 Kasma kadar devam edilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git