Gabon'dan getirilen FETÖ sanıkları hakim karşısına çıktı

MİT tarafından Gabon'dan Türkiye'ye getirilen 3 FETÖ sanığının, "silahlı terör örgütü yönetme" ve "uluslararası casusluk" suçlarından yargılanmasına başlandı.

Haberler 13.06.2019 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasnn (FETÖ/PDY) Orta Afrika ülkesi Gabondaki yaplanmasna yönelik MT tarafndan düzenlenen operasyonla Türkiyeye getirilen ve soruturma kapsamnda silahl terör örgütü yönetme ve uluslararas casusluk suçlarndan tutuklanan 3 sank hakim karsna çkt.

stanbul 22. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada tutuklu sanklar Osman Özpnar, brahim Akba ve Adnan Demirönal ve avukatlar hazr bulundu.

Durumada sanklarn kimlik tespitinin yaplmasnn ardndan sanklarn savunmasna geçildi.

FETÖnün sözde Gabon ülke imam olarak suçlanan sank Adnan Demirönal, ifadesinde Gabonda öretmenlik dnda baka bir faaliyette bulunmadm. mam nedir, ne ie yarar bilmiyorum. Ben terör örgütüne lanet gözüyle bakarm. Gabonda yaam artlarm iyi olduu için orada yaamak istedim iddiasnda bulundu.

FETÖnün Gabondaki yöneticilerinden olduu deerlendirilen sank brahim Akba ise hayatnn büyük ksmnda yurt dnda öretmenlik faaliyeti yürüterek geçtiini, örgütle ilgili herhangi bir faaliyette bulunmadn öne sürerek, Muhafazakar kimliimden dolay Bank Asyada hesap açtm. Bylock kullanmadm. Gabon gibi birçok insann adn duymad ülkede Türkçemizi öretmeye çaltm dedi.

Gabonda ülke hadimi olarak örgütsel faaliyette bulunduu tespit edilen sank Osman Özpnar da hakkndaki suçlamalar kabul etmeyerek Uluslararas casuslukla ilgili hiçbir faaliyetim yoktur. çocuklarmn eitimi için yurt dnda yaamay tercih ettik. Yurt dnda yaayan bir insan olarak neden Bylock kullanma ihtiyac duyaym. Terörden, iddetten uzak durdum. Hangi ülkeye casusluk yapmm? Beni kurtarmak için arayan bir devlet bakan olmu mu sorun? diye konutu.

Sanklarn savunmasnn ardndan tahliye talebinde bulundu. Sank avukatlarnn da beyanlar ve talepleri alnd.

Ara kararn açklayan mahkeme heyeti, 3 sann da mevcut delil durumunu dikkate alp tutukluluk hallerinin devamna karar vererek, durumay erteledi.

Olayn geçmii

Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasnn (FETÖ/PDY) Orta Afrika ülkesi Gabondaki yaplanmasna yönelik MT tarafndan düzenlenen operasyonla Türkiyeye 10 Nisan 2018de getirilen Osman Özpnar, brahim Akba ve Adnan Demirönal, stanbul Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda silahl terör örgütü yöneticilii ve uluslararas casusluk suçlarndan tutukland.

Basavclkça hazrlanan sevk yazsnda, üpheli Osman Özpnarn FETÖ/PDY bünyesinde sözde Gabon ülke hadimi olarak örgütsel faaliyette bulunan örgüt yöneticilerinden olduu belirtildi.

üphelinin örgütün kendi jargonunda hicret görevi verdii belirtilen sevk yazsnda, üphelinin FETÖnün Afganistan, Pakistan, Kenya, Ekvador ve son olarak da Gabon da bulunan okullarnda öretmenlik ve yöneticilik yapt kaydedildi. FETÖ elebas Fetullah Gülenin çars üzerine terör örgütüne müzahir Bank Asya hesabnda 2013 Aralkta 0,77 lira para bulunurken, 2014 ubatnda 24 bin 192 lira hesap arttrmna gittiinin tespit edildiine sevk yazsnda yer verildi.

FETÖ elebas sahiplendi

üphelinin adna kaytl GSM hattnda Bylock kullandnn tespit edildii aktarlan sevk yazsnda, üphelinin Gabonda FETÖnün önde gelen mensuplarndan olduunun belirlendii ifade edildi.

Özpnarn incelenen dijital materyallerinde FETÖ ile balantl özgürherkul.org uygulamasna ait telefon aplikasyonu kulland vurgulanan sevk yazsnda, üphelilerin Gabonda yakalanmasndan sonra, FETÖ elebas Fetullah Gülenin örgütün üst düzey yöneticilerinden olan üpheliyi sahiplenerek terör örgütüne ait yazl görsel medyada moral verici açklamalarda bulunmas, yaplan operasyonu ekyalk olarak eletirmesine yer verildi.

Terör örgütünün yurt d eitim faaliyetlerini gerçekte uluslararas alanda ülkemiz ve o ülkeler aleyhine casusluk faaliyeti niteliinde olduu hususlar da dikkate alndnda üpheli Özpnarn silahl terör örgütü yöneticilii ve uluslararas casusluk suçlarn iledii anlald sevk yazsnda belirtildi.

üpheli brahim Akban FETÖnün bünyesinde Gabonda örgüt yöneticilii yapt aktarlan sevk yazsnda, Akban terör örgütünün Azerbaycan, Kamerun ve Gabonda bulunan okullarnda öretmenlik yapt anlatlan sevk yazsnda, üphelinin Bank Asyada 2014te Austos aynda 20 bin 65 lira hesap arttrmna gittii vurguland.

üphelinin örgütün ifreli haberleme program Bylock kullancs olduu ifade edilen sevk yazsnda, Akbadan elde edilen dijital materyallerde FETÖyü övücü görsel ve yazl dokümanlarn bulunduu, üphelinin de silahl terör örgütü yöneticilii ve uluslararas casusluk suçlarn iledii anlald ifade edildi.

Demirönal sözde Gabon ülke imam

üpheli Adnan Demirönaln da FETÖnün sözde Gabon ülke imam olarak görev yapt belirtilen sevk yazsnda, üphelinin Burkina Faso, Azerbaycan ve son olarak da Gabon da bulunan okullarnda öretmenlik yapt anlatld. Sevk yazsnda üpheli Demirönalnda dier üpheliler gibi Bank Asya hesabnda 2015 Nisannda 35 bin 976 liralk hesap arttrmna gittii, örgütün ifreli haberleme program Bylock kullancs olduu anlatld.

üpheliler Osman Özpnar, brahim Akba, ve Adnan Demirönaln FETÖ/PDYnin d yaplanmasnda Gabon Devletinde terör örgütü yönetici pozisyonunda örgütsel faaliyette bulunmalar ve uluslar aras casusluk yaptklar belirtildi.

stanbul Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, Osman Özpnar, brahim Akba ve Adnan Demirönal hakknda silahl terör örgütü yönetme ve uluslararas casusluk suçlarndan 16 yl 6ar aydan 28 yl 6ar aya kadar hapis cezalarna çarptrlmalar talep edildi.

Ana Sayfaya Git