Gambusia balıkları kullanılıyor

Vektör mücadelesinde ilaçlamanın yanı sıra biyolojik yöntemlerde kullanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gölet veya küçük su birikintilerine bıraktığı Gambusia balıkları ile sivrisinek larvalarının üremesini engelliyor.

Haberler 12.05.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent genelinde sivrisinek, karasinek, tatarck gibi haerelere kar balatt ilaçlama çalmasna devam eden Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, vektör mücadelesinde biyolojik yöntemler de uygulamaya balad. Bilinen tüm yöntemler içerisinde doaya en uygun olan, insan ve çevre saln koruyan bu mücadele yöntemini 2017 yl ilaçlama programna alan Büyükehir Belediyesi, vektör mücadelesinde kullanlan Gambusia balklarn, gölet ve daha küçük su birikintilerinin olduu alanlara brakyor. Gambusia balklar, sivrisinek larvalarn yiyerek çoalmalarn engelliyor.

Bir yöntem olarak kullanlyor

Dünyann birçok yerinde sivrisinek popülasyonunu düürmek için biyolojik kontrol olarak kullanlan Gambusia balklar, Dicle Nehri kysnda kum ocaklar tarafndan açlan ancak kapatlmayan göletlerde, ilaçlamann zor olduu sazlk bölgelerde ve hayvancln youn olduu ancak ilaçlama imkannn olmad alanlarda bir yöntem olarak kullanlyor.

Ana Sayfaya Git