Görüş Bildir

Gambusia balıkları kullanılıyor

Vektör mücadelesinde ilaçlamanın yanı sıra biyolojik yöntemlerde kullanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gölet veya küçük su birikintilerine bıraktığı Gambusia balıkları ile sivrisinek larvalarının üremesini engelliyor.

Gambusia balıkları kullanılıyor

Kent genelinde sivrisinek, karasinek, tatarcık gibi haşerelere karşı başlattığı ilaçlama çalışmasına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vektör mücadelesinde biyolojik yöntemler de uygulamaya başladı. Bilinen tüm yöntemler içerisinde doğaya en uygun olan, insan ve çevre sağlığını koruyan bu mücadele yöntemini 2017 yılı ilaçlama programına alan Büyükşehir Belediyesi, vektör mücadelesinde kullanılan Gambusia balıklarını, gölet ve daha küçük su birikintilerinin olduğu alanlara bırakıyor. Gambusia balıkları, sivrisinek larvalarını yiyerek çoğalmalarını engelliyor.

Bir yöntem olarak kullanılıyor

Dünyanın birçok yerinde sivrisinek popülasyonunu düşürmek için biyolojik kontrol olarak kullanılan Gambusia balıkları, Dicle Nehri kıyısında kum ocakları tarafından açılan ancak kapatılmayan göletlerde, ilaçlamanın zor olduğu sazlık bölgelerde ve hayvancılığın yoğun olduğu ancak ilaçlama imkanının olmadığı alanlarda bir yöntem olarak kullanılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi