Gap şelalesi artık akıyor

MARDİN'in Derik İlçesi'ndeki Gap Şelalesi, etkili olan yağışların ardından, 2 yıl sonra yeniden akmaya başladı. Şelaleden akan suyun hayat verdiği zeytin bahçelerinin sahipleri sevinç yaşadı. Şelale, fotoğraf çektirmek isteyen Derikliler'in akınına uğradı.

Haberler 21.03.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derikte 20 bin dönümlük meyve ve zeytin aaçlarnn bulunduu Gap Bahçelerini sulayarak hayat veren Gap elalesinin, son günlerdeki yalarla birlikte 2 yldan sonra yeniden akmaya balamas, Deriklileri sevindirdi. Yukar, Orta ve Aa Gap olarak üç bölümden oluan Gap elalesinin bereketin müjdecisi olduunu belirten Mardin Zeytinciler Birlii Bakan Erkan Doan, elalenin akmasyla birlikte üreticilerin yüzünün de güldüünü söyledi.

GAP ELALES

elalenin akmasnn bereketi müjdelediini savunan zeytin üreticisi Murat çelik, elalenin akmas zeytin üreticilerinin yüzünü de güldürdü. elalenin akt yani suyun bol olduu yl zeytinlerin hasat döneminde 2 bin ton ürün verirken, geçen sene susuzluk nedeniyle bu rakam 500 tona kadar dütüünü gördük. nallah elalenin akmas ile bu miktar daha da artacaktr. Umut ediyoruz bu sene akan elale sayesinde verimi artracaktr. lçe halknn geçim kayna ve dünyada en kalitelii ispatlam ürünümüzdür. elalenin akmas bir bayram havasn ilçemizde oluturdu. Zeytin aaçlarmz susuzluk tehlikesiyle kar karyadr dedi.

K YIL SONRA AKTI

Zeytin üreticilerinden Murat çalk, elalenin akmasyla birlikte zeytinlere bereket getirdiini belirterek, elalenin akmasna sevindik mutluyuz. Her sene ilçede 2 bin ton geliyordu. Hasat kaldryorduk. Geçen sene yamur yoktu, susuzdu, ancak 500 ton kadar kaldrabildik diye konutu.

Zeytin üreticilerinden Önder Doan da elalenin akmasnn kendisini çok mutlu ettiini, geçen yl yaanan kuraklk nedeniyle 5 ton zeytinin heba olduunu söyledi.

Zeytin bahçesi sahiplerinden Zeynep çelik ise Dünden beridir elale akyor. Bütün millet buraya gelmi, bereketiyle suyu izlemeye gelmiler. Geçen sene zeytin yoktu. nallah bu sene daha fazla zeytin kaldrrz. Bu su inallah devam eder. Mutluyuz. nallah turistler de buralara gelir. Buras çok güzel bir yer diye konutu.

Derik lçesine 4 kilometre uzaklkta bulunan Gap elalesinin akmaya balamas zeytin, incir, nar, kays ve ceviz üreticilii yapan Derikliler arasnda büyük bir sevince yol açt. elale alanna akn edenler, burada piknik yapp hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git