GAP'taki turizm hareketliliği bayramla taçlanacak

Köklü tarihi ve inanç turizmindeki potansiyeli dolayısıyla hareketli bir sezon geçiren Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki turizmciler, Ramazan Bayramı tatilinde bölgeye ziyaretçilerin akın etmesini bekliyor

Haberler 10.06.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Köklü tarihi ve inanç turizmindeki potansiyeli dolaysyla hareketli bir sezon geçiren Güneydou Anadolu Bölgesinde turizmciler, Ramazan Bayram tatilinde de ziyaretçi akn bekliyor

Uzun yllar devam eden terör saldrlar nedeniyle turizmin durma noktasna geldii Güneydou, salanan huzur ortam ile hükümetin yürüttüü çalmalar sayesinde bu yl ilkbaharda turizmde hareketli günler yaad.

nanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinin yan sra tarihin doayla bulutuu esiz güzellikteki kentlere ev sahiplii yapan bölge, ilk dört ayda adeta ziyaretçi aknna urad.

Güneydoulu turizmciler uzun süre sonra sektörde yaanan hareketliliin, Ramazan Bayram tatilinde de sürmesini istiyor. Bu kapsamda özellikle yerli turistler için uygun kampanyalar hazrlayan tur irketleri, Gaziantep çkl organizasyonlarla vatandalara bayramda dolu dolu bir tatil imkan sunuyor.

Dünyann en eski tapnak kalntlar olarak kabul edilen Göbeklitepe ve Hazreti brahimin doduu rivayet edilen bölgeye ev sahiplii yapan anlurfa, tarihi ta evleri ve farkl medeniyetlere ev sahiplii yapan Mardin, gastronomi turizmiyle dikkati çeken Gaziantep ile Evliyalar ehri Diyarbakrda, bayram tatilinde younluk yaanmas bekleniyor.

anlurfa Turizmi Gelitirme Dernei Bakan Yardmcs ve turizm acentesi sahibi Rahime Yaar, bahar aylarnda hareketli bir turizm sezonu geçirdiklerini ve bunun bayramda da sürmesini arzu ettiklerini ifade etti.

- Younluk devam ediyor

Tur irketleri olarak bayrama yönelik farkl organizasyonlar hazrladklarn dile getiren Yaar, unlar kaydetti:

Bizim için rekor yl olan 2014ün katbekat üzerinde dolulukla turizm sezonunun ilk yarsn tamamladk. Ramazanda da anlurfada çok güzel, mistik bir hava oluuyor ve bu da ilkbahar döneminin younluu olmasa bile onu devam ettiren bir turizm hareketliliini beraberinde getirdi. Önümüzde de bayram var. lkbahar gibi olmasa da yine talepler geliyor ve yönlendirmeleri yapyoruz. Henüz bölgede hava tam olarak snmad, bu nedenle insanlar bayram tatilini deerlendirip gelmek istiyorlar. Bu konuda younluk devam ediyor. nallah sonbahar da ayn ekilde doyurucu geçer, imdi onun hazrlklarn yapyoruz. Bayram güzel bir döneme denk geliyor, her ne kadar seçimden bir hafta önce olsa da o ilkbahar dönemindeki ar izdiham yok, dolaysyla vatandalar için çok rahat, her yeri rahatlkla görebilecekleri bir frsat. Bayramda herkese anlurfaya ve bölgeye gelin diyoruz.

Rahime Yaar, bölgede turizm potansiyelinin çok yüksek olduunu ve bunu ortaya çkarmak için GAP turlarna alternatif farkl çalmalar bulunduunu belirtti.

Gelecek dönemlerde daha çok kiinin anlurfaya geleceine inandklarn vurgulayan Yaar, anlurfa, Gaziantep ve Mardin gibi tek iyi kapsayan turlarn hazrln yapyoruz. GAP turlar noktasnda herhangi bir sknt yok, biz artk ii bir adm daha öteye götürüp farkl gruplar buraya çekmek amacndayz. Bu sene gelen taleplerin hepsi Gaziantep, anlurfa, Mardin üçlüsüydü. Bir de ulamdan dolay Diyarbakr tercih eden bir kesim vard. Gaziantepi gastronomiden, anlurfay kültür potansiyeli ve gastronomiden dolay, Mardini de kozmopolit yapsndan ve mutfandan dolay görmek isteyenler var. Ziyaretçiler gelmiken 4 gece 5 günü burada deerlendirmek istiyor. ifadelerini kulland.

Turizm acentesi sahibi Mehmet Reit Yeilda ise bayrama yönelik çalmalarnn sürdüünü ifade ederek, özellikle yerli turistlere bayram tatilini anlurfa ve çevre illerde geçirmeyi tavsiye ettiklerini kaydetti.

Younluun kendilerini memnun ettiini anlatan Yeilda, çok ükür mart, nisan ve mays aylarnda turizm sezonunu dolu dolu geçirdik. Bayramda da havalar tam olarak snmadan farkl bir tatil için insanlarmz bölgeye bekliyoruz. Manevi atmosferde insanlarn bayram yaamasn istiyoruz. Farkl ve özel bir tatil için yerli misafirlerimize Ramazan Bayramn anlurfada ve bölgede geçirmelerini öneriyoruz. dedi.

- Dolu dolu bir bayram için Güneydou

Sahip olduu deerlerle ziyaretçilerine esiz bir tatil imkan sunan anlurfada, en fazla ilgiyi, Hazreti brahimin doduu ve dönemin hükümdar Nemrut tarafndan atee atld yer olarak rivayet edilen Balklgöl Yerlekesi görüyor.

Geceyi kent merkezinde geçirmek isteyenler ise yöresel müziklerin sunulduu ünlü sra gecelerine katlp, lahmacun, çi köfte ve llk gibi yöresel lezzetlerin tadna bakyor.

anlurfa Müze Kompleksi, Göbeklitepe kaz alan ile Hazreti Eyyüpün çile çektii makam olarak kabul edilen mekan da görülmesi gereken yerlerin banda geliyor. Kentin doal güzellikleriyle öne çkan Halfeti, Bozova ve Birecik ilçeleri ile tarihi Harran ilçesi de ziyaretçilerden youn ilgi görüyor.

Tarihte onlarca medeniyete ev sahiplii yapan Diyarbakr ise, bünyesinde barndrd tarihi ve kültürel varlklarla ziyaretçilerine farkl bir atmosfer yaatyor.

Güvenlik endiesi yaamadan gönül rahatl içinde Diyarbakra gelenler, surlar, Hevsel Bahçeleri, çkale Müze Kompleksi, slamn 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen Ulu Cami, peygamber makamlar ve türbeler gibi yerleri ziyaret ediyor.

Farkl din, dil ve kültür mensuplarnn bir arada yaad, hogörünün sembol kenti Mardin ise tarihi ta evleri ve farkl dokusuyla yerli ve yabanc turistlerin ilgi gösterdii yerlerden biri olarak öne çkyor.

Mezopotamya ile Akdeniz Bölgesinin kesime noktasnda yer alan, tarihin her döneminde önemini koruyan ve UNESCOnun gastronomi dalnda Yaratc ehirler ana dahil ettii Gaziantep de sahip olduu tarihi ve kültürel güzellikleriyle önemli turizm destinasyonlarnn banda geliyor.

UNESCO tarafndan Dünya Kültür Miras Listesine alnan, Adyamann Kahta ilçesi snrlarndaki Nemrut Da, Kommagene Krallna ait 50 metre yüksekliinde 150 metre çapnda tümülüs ile pek çok dev eseriyle özellikle kültür turizmi merakllarn dikkatini çekiyor.

Ana Sayfaya Git