Geliri yetime harcanacak!

Yetim-Der'in Diyarbakır'da organize ettiği ve geliri yetim çocuklara bağışlanacak olan konser büyük ilgi gördü. Seyrantepe spor salonu doldu taştı.

Haberler 27.03.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yetim, Öksüz ve Madurlar ile Yardmlama Dayanma Derneinin Diyarbakr dahil olmak üzere ülke genelindeki yetim çocuklara destek salamak amacyla organize ettii konser, Diyarbakrda gerçekletirildi. Seyrentape spor salonunda verilen konsere bir çok sanatc katld.

Binlerce kiinin katlm gösterdii ve salonun hnça hnç dolduu konseri, HÜDA PAR Genel Bakan Yardmclar M. Hüseyin Ylmaz ile Vedat Turgut, l Bakan eyhmus Tanrkulu, ttihadul Ulema Genel Bakan Yardmclar Mehmet enlik ile Mehmet Beir imek, Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakr ube Bakan Osman Akta, Peygamber Sevdallar Platform Bakan Adnan Akgönül, yetim çocuklar ve binlerce Diyarbakrl vatanda izledi.

KURAN TLAVET

Sunuculuunu M. Emin Gülseverin yapt etkinlik Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Aç konumas yapan Yetim-Der Genel Bakan Yardmcs Sertaç Tekdal, dünyann adeta bir yetimler deryasna dönütüünü belirterek, dünya geneline 400 milyon yetim olduunu söyledi. Tekdal öyle dedi;

Gönül isterdi ki bizler bu tür etkinlikleri ve konserleri slam ümmetinin zaferleri ve vahdeti ve yine küfrün zilletle hezimeti için gerçekletirseydik. Ama maalesef slam ümmetinin içerisinde bulunmu olduu yangn ve Müslümanlarn yaam olduu aclar bir hakikat olarak karmzda duruyor. Dünya, bir yetimler deryasna dönmü durumdadr ve bu rakam 400 milyon civarndadr. Bu rakamn Türkiyedeki karl 600 bin civarndadr. Yetim says maalesef her geçen gün tüm slam corafyalarnda art göstermektedir. Bir hazin tablo var karmzda. Bu yetimlerin, ümmete bir emanet olduu gerçei de var. Bu yetimlere sahip çkmak ümmetin bir görevi ve misyonudur. Bu misyon Rabbimiz tarafndan ümmete yüklenmi bir sorumluluktur.

YETMLER SAHPLENMEK

Rabbimiz, bizlere yetimleri gözetmeyi ve onlar asla üzmememizi emretmektedir. diyen Tekdal öyle dedi; Peygamber Efendimiz (S.A.V) yetimdi ve Rabbimiz onun hamisi oldu. Bu bir imtihan. Allah Resulü, yetim alad zaman ar titremektedir buyurmaktadr. Rabbimiz, O gözyalarna karlk Kim ki bir yetimi sevindirirse ben de kyamet günü onu sevindireceim. diye emir buyurur. Nasl ki lemlere rahmetin adresi Mekkenin yetimi Peygamber Efendimiz(S.A.V) ise bugün de kurtuluun ve rahmetin vesilesi yetimlerdir. Yetimler dünya yatrmnn en önemli vesileleridirler.

Tekdaln konumasnn ardndan ses sanatçlar Mehmet Ali Ouz, Ender Tekin, Bilal, Muzaffer Gürler, Selami Güne, Grup Tillo, Mustafa Altuntop ve Yunus Emirolu birbirinden güzel ilahi, ezgi ve iirleri seslendirdi. Seslendirilen parçalarda kimi zaman duygusal anlarn yaand görülürken kimi zaman da katlmclarn tekbir getirip nakaratlara elik ettii görüldü. Konserde ayrca bir kermes de düzenlenirken etkinliklerden elden edilen gelirler yetimlerini yararna kullanlacak.

Ana Sayfaya Git