Geliyorum diyen büyük tehlike!

Çarpık kentleşmenin dünyada benzeri bulunmayan merkez Bağlar ilçesindeki yığma binalar büyük tehlike oluşturuyor. 6 katlı binada sarsıntı ve çökmeler, paniğe yol açarken, çevredeki iki bina da boşaltıldı.

Haberler 11.05.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzun yllardr skca gündeme gelen ve tartma konusu olan merkez Balar ilçesindeki çarpk kentlemeye çözüm üretilmezken, yma binalar, tehdit oluturmaya devam ediyor. Muradiye Mahallesi 186nc sokakta bulunan 6 katl Güllü Apartmannda önceki gece sarsnt ve bina boluunda çökme yaand. Sesler üzerine evlerinden çkan aileler, durumu yetkililere bildirdi. Tedbir amaçl olarak bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Söz konusu bina kontrollü olarak boaltlrken, binann yannda bulunan 2 bina da tedbir amaçl boaltld.

Bina sakinlerinden Ata Dayürek, madur olmayacak ekilde çözüm bulunmasn istediklerini söyledi. Dayürek, Yklmayacaksa eer bu kadar insan sokaa atlmasn. Gidecek bir yerim yok. Binalar ile ilgili karar verilene kadar biz nerede kalacaz? dedi. Muradiye Mahallesi Muhtar Dilek Demir ise aileler için binalarn tehlike arz ettiini ve dün geceden bu yana tahliye edildiklerini söyledi. Demir, Aileler akrabalarnda geceyi geçirdi. u an onlar için tehlikeli. Devletin bu konuda yardmc olmasn istiyorum. Zabtalar ve çevre koruma önlemleri alnd. nallah güzel bir sonuç alnr. Bu insanlar madur olmaz diye konutu.

DYARBAKIR - Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde dün gece çökme tehlikesine kar boaltlan 5 katl binada inceleme yapld.

Muradiye Mahallesi 186. Sokakta bir binann 3üncü katndaki merdiven boluu bölümünden ar ya nedeniyle beton parçalar dümesi üzerine gece boaltlan bina ile ilgili çalmalar sürüyor.

Zabta ekiplerince çevrede güvenlik önlemi alnrken, çevre ehircilik l Müdürlüünden gelen uzman ekipler tarafndan binada incelemelerde bulunuldu.

Mahalle Muhtar Dilek Demir, yapt açklamada, çökme tehlikesi bulunan binann eski bir yap olduunu söyledi.

Ar yatan dolay merdiven boluunda küçük kopmalarn meydana gelmesinin binada sallanmaya neden olduunu ifade eden Demir, gece 6 ailenin tahliye edildiini aktard.

Demir, u an bina bo ve büyük bir tehlike arz ediyor. Zabta ve dier ilgili kurumlar da buradalar. Ekiplerin yapt inceleme sonucu inallah olumlu olur. Aileler akrabalarnda kalyor. Ailelere yardm edilmesini istiyoruz. dedi.

- Bizi madur etmesinler

Bina sakinlerinden Muhammet Tuncay, dün gece ailesiyle il dnda olduunu anlatarak, olay duyduktan sonra kente geldiini söyledi.

Tuncay, bina ile ilgili yaplacak incelemelerin ardndan çkacak sonuca göre bir karar verileceini belirterek, Bizim binann riskli olduunu biliyoruz. Daha önce belediyeye bildirdik. Buradaki ailelerin hepsi imkanlar olmad için burada oturmak mecburiyetinde. ncelemeler sonras binann mühürlenmesi gerekirse bizi madur etmeyecek ekilde tahliye etsinler. Eer oturulabilecek durumdaysa bina onarm için bize yardm edilmesini istiyoruz. diye konutu.

Tedbir amaçl boaltlan yan binada oturan Ata Dayürek de çevredeki binalarn her birinin 40-50 yanda olduunu aktard.

Mahallede bulunan birçok yapnn ayn durumda olduunu ifade eden Dayürek, bu yaplarn incelenmesi gerektiini belirtti.

Dayürek, Buralar kentsel dönüüme alnsn. Hem Diyarbakrmz temizlensin hem burada yaayan insanlar madur olmasn. Devlet büyüklerimizden istediimiz budur. ifadelerini kulland.

Söz konusu binada ekiplerin incelemesi sürüyor.

Diyarbakrn Balar ilçesinde dün gece çökme tehlikesine kar 5 katl bir bina ve tedbir amaçl çevresindeki iki bina boaltlmt.

Ana Sayfaya Git