Gençler huzurla kamp yaptı

Mardin Bağok Dağı eteklerindeki Midyat-Nusaybin arasında bulunan Beyazsu 3 yıl boyunca süren güvenlik operasyonları ile bölgede sağlanan huzur ile gençlerin gözde mekanı oldu. Huzur ve güvenliğin sağlandığı Beyazsu’da Türkiye Gençlik Vakfı Midyat (TÜGVA) üyesi gençler ilk kez çadır kurarak kamp yaptı.

Haberler 15.08.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yllarca çukur ve hendekler yüzünden kaplarn turizme kapatan ve çileri Bakanl tarafndan gerçekletirilen güvenlik operasyonlar ile huzurun hakim olduu bölgede TÜGVA Midyat gençlii ilk kez Baok Da eteklerinde bulunan Beyazsuda çadr kurarak uzun bir aradan sonra bir ilke imza att. Gençler kurduklar çadrlarda birlikte yaama kültürünü, yardmlama dayanma ve balk tutma, kitap okuma, çevre temizlii etkinliklerinde bulundu.

TÜGVA Midyat Temsilcisi Zeki çiçek, ilçede güvenlik güçlerinin salad huzur ortam ile birlikte gençlerin ilklere imza attklarn ifade etti. Baok Da eteklerinde Midyat Nusaybin arasnda bulunan doal akarsuda uzun yllardan sonra ilk defa kamp kurulduunu belirten çiçek, Bölgede gençler huzur içince bir çok baarl çalmaya imza atyor. Bir hafta boyunca gençlerimiz kamp yapt. Ortak yaam alanlarn paylama, birlikte etkili vakit geçirme, kitap okuma, çevre temizlii, balk tutma satranç gibi bir çok etkinlikte bulundu. Gençlerimiz açsndan da farkl bir deneyim oldu. Bu tarz çalmalar gençlerin ufkunu açacak projelerimizi sürdüreceiz dedi.

Gençler etkinlikten mutlu olduklarn ifade ederek bu etkinliklerin kendilerini memnun ettiini, kazanmlarn çok yüksek olduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git