Gençlerimizi kurtaralım!

Hicri takvime göre yapılan programda konuşan Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, “Gençlerimizi ne terörün karanlık ellerine emanet edeceğiz, ne uyuşturucu batağına saplayacağız, biz onları peygamberi ahlakla yetiştireceğiz inşallah” dedi.

Haberler 30.11.2017 - 08:44 Son Güncelleme : 30.11.2017 - 08:52

Diyarbakr l Müftülüü ve görevlendirme yaplan Yeniehir Belediyesi tarafndan Kültür ve Kongre Merkezinde Mevlit Kandili program düzenlendi.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan program, il müftülüü görevlilerinin ilahi dinletisiyle devam etti.

Programda konuan Yeniehir Belediye Bakan Vekili Kaymakam Serdar Kartal, Peygamber sevgisiyle salonu doldurarak kendilerini yalnz brakmayan Diyarbakr halkna teekkür etti.

PEYGAMBER VE SAHABELER EHR

Peygamberler ve sahabeler ehri Diyarbakrn slamiyetin yaylmaya balamasndan sonra 639 ylnda slamla müerreflendiini anmsatan Kartal, Dier birçok ehir slamiyeti tabirden örenirken, slamiyeti direkt sahabelerin elinden örenen ender ehirlerden birisi Diyarbakrmzdr. Diyarbakrn fethinde 27 sahabe ehit olmutur. 500e yakn sahabemiz burada gömülüdür. Peygamber makamlarmz vardr. nallah Allah bize bu mübarek beldeye layk olmay nasip eder. ifadelerini kulland.

Daha önceki yerel yönetimin Peygambere hakaretle ve terör örgütüne finans salamakla gündeme geldiini vurgulayan Kartal, öyle konutu:

GENçELERMZ KURTARMALIYIZ

Bizler buray dolduran bu kalabalkla beraber bu gençlerimizi hiçkimsenin ellerine brakmayacaz. Onlar bizim ülkemizin gelecei, onlar slam ümmetinin gelecei. Onlar ne terörün karanlk ellerine emanet edeceiz, ne uyuturucu batana saplayacaz, biz onlar peygamberi ahlakla yetitireceiz inallah. Daha öncesinde kaynaklarn terörü finanse etmek için, kendi sapkn ideolojilerini halka yayp teröre eleman kazandrmak ve dinimizi ortadan kaldrmak için harcayan yerel yönetimler, Peygamberimize hakaretlerle gündeme geliyorlard. Ama bugün ne mutlu bize ki siz Diyarbakrl hemehrilerimle beraber bu en güzel cevab buradan veriyoruz. Ben bu kalabaln önünde sizlere unu söylemek istiyorum. Sizlere hizmetimiz de mesaimiz de canmz da feda olsun.

SLAM ÜMMETNDE AKAN GÖZYALARI

l Müftüsü Burhan leyen de Hazreti Muhammedin hayatndan kesitler anlatt. leyen, Peygamber efendimiz, Beni seviyorsanz komularnzla iyi geçinin, emanet bilincine sahip olunuz buyurmak suretiyle peygamber sevgisinin sadece iirlerle, ilahilerle, kasidelerle, mevlitlerle ifade edilmek yerine ahlaknn ahlakmz olmas, hayatnn hayatmz olmas eklinde anlalmas gerektii konusunda bizleri yönlendirmilerdir. Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor, slam ümmetinde akan gözyann ve kann durmasnda bir aama olmasna vesile olmasn huzurlu, salkl, güzel günlerin gelmesine vesile olmasn, bu topraklarda huzurun, barn, sevginin, merhametin efkatin egemen olmasna vesile olmasn Cenab- Haktan niyaz ediyorum dedi.

KUTLU KLMNDE YOLCULUK YAPIYORUZ

Programa katlan ilahi sanatçs Mustafa Cihat da Diyarbakra ilk defa gelmenin mutluluunu ve heyecann yaadn kaydetti. Kutlu doum programlarnn önemine deinen Cihat, Gençlerimiz salonlar dolduruyor. Sohbetler ve konferanslar vesilesiyle Onun kutlu ikliminde yolculuk yapyoruz. dedi.

Konumalarn ardndan Hazreti Muhammedin hayatyla ilgili okullarda yaplan yarmada dereceye giren örencilere 63 bisiklet ve çeitli hediyeler verildi. Programa Vali Yardmcs Ahmet Naci Helvac, Kayapnar Belediye Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balc, AK Parti l Bakan Muhammed Dara Akar, HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulu, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git