Görüş Bildir

Gençlerimizi kurtaralım!

Hicri takvime göre yapılan programda konuşan Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, “Gençlerimizi ne terörün karanlık ellerine emanet edeceğiz, ne uyuşturucu batağına saplayacağız, biz onları peygamberi ahlakla yetiştireceğiz inşallah” dedi.

Gençlerimizi kurtaralım!

Diyarbakır İl Müftülüğü ve görevlendirme yapılan Yenişehir Belediyesi tarafından Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Mevlit Kandili" programı düzenlendi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, il müftülüğü görevlilerinin ilahi dinletisiyle devam etti.

Programda konuşan Yenişehir Belediye Başkan Vekili Kaymakam Serdar Kartal, Peygamber sevgisiyle salonu doldurarak kendilerini yalnız bırakmayan Diyarbakır halkına teşekkür etti.

PEYGAMBER VE SAHABELER ŞEHRİ

Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır'ın İslamiyetin yayılmaya başlamasından sonra 639 yılında İslamla müşerreflendiğini anımsatan Kartal, "Diğer birçok şehir İslamiyeti tabirden öğrenirken, İslamiyeti direkt sahabelerin elinden öğrenen ender şehirlerden birisi Diyarbakırımızdır. Diyarbakır’ın fethinde 27 sahabe şehit olmuştur. 500'e yakın sahabemiz burada gömülüdür. Peygamber makamlarımız vardır. İnşallah Allah bize bu mübarek beldeye layık olmayı nasip eder." ifadelerini kullandı.

Daha önceki yerel yönetimin Peygambere hakaretle ve terör örgütüne finans sağlamakla gündeme geldiğini vurgulayan Kartal, şöyle konuştu:

GENÇELERİMİZİ KURTARMALIYIZ

"Bizler burayı dolduran bu kalabalıkla beraber bu gençlerimizi hiçkimsenin ellerine bırakmayacağız. Onlar bizim ülkemizin geleceği, onlar İslam ümmetinin geleceği. Onları ne terörün karanlık ellerine emanet edeceğiz, ne uyuşturucu batağına saplayacağız, biz onları peygamberi ahlakla yetiştireceğiz inşallah. Daha öncesinde kaynaklarını terörü finanse etmek için, kendi sapkın ideolojilerini halka yayıp teröre eleman kazandırmak ve dinimizi ortadan kaldırmak için harcayan yerel yönetimler, Peygamberimize hakaretlerle gündeme geliyorlardı. Ama bugün ne mutlu bize ki siz Diyarbakırlı hemşehrilerimle beraber bu en güzel cevabı buradan veriyoruz. Ben bu kalabalığın önünde sizlere şunu söylemek istiyorum. Sizlere hizmetimiz de mesaimiz de canımız da feda olsun."

İSLAM ÜMMETİNDE AKAN GÖZYAŞLARI

İl Müftüsü Burhan İşleyen de Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler anlattı. İşleyen, “Peygamber efendimiz, ‘Beni seviyorsanız komşularınızla iyi geçinin, emanet bilincine sahip olunuz’ buyurmak suretiyle peygamber sevgisinin sadece şiirlerle, ilahilerle, kasidelerle, mevlitlerle ifade edilmek yerine ahlakının ahlakımız olması, hayatının hayatımız olması şeklinde anlaşılması gerektiği konusunda bizleri yönlendirmişlerdir. Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor, İslam ümmetinde akan gözyaşının ve kanın durmasında bir aşama olmasına vesile olmasını huzurlu, sağlıklı, güzel günlerin gelmesine vesile olmasını, bu topraklarda huzurun, barışın, sevginin, merhametin şefkatin egemen olmasına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

KUTLU İKLİMİNDE YOLCULUK YAPIYORUZ

Programa katılan ilahi sanatçısı Mustafa Cihat da Diyarbakır'a ilk defa gelmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını kaydetti. Kutlu doğum programlarının önemine değinen Cihat, "Gençlerimiz salonları dolduruyor. Sohbetler ve konferanslar vesilesiyle O’nun kutlu ikliminde yolculuk yapıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Hazreti Muhammed'in hayatıyla ilgili okullarda yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere 63 bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi. Programa Vali Yardımcısı Ahmet Naci Helvacı, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ozan Balcı, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi