Genel olarak ateş edildi!

Polis memuru K.B., “Maktul benim bulunduğum istikamete doğru gelirken havaya doğru ateş ettim. Yönünü değiştirmeye çalıştığında sırtı bana dönüktü, o sırada ikinci defa silahımı ateşlediğimde toz bulutunu gördüm” iddiasında bulundu.

Haberler 17.04.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Recep Hantan öldürülmesi olaynda tutuklanan Polis memuru K.B., Maktul benim bulunduum istikamete doru gelirken havaya doru ate ettim. Yönünü deitirmeye çaltnda srt bana dönüktü, o srada ikinci defa silahm atelediimde toz bulutunu gördüm iddiasnda bulundu.

Diyarbakrda merkez Yeniehir ilçesi ehitlik Semtinde bulunan Sümer Parkta Recep Hantan öldürülmesi olaynda sank polislerin mahkeme ifadeleri ortaya çkt.

GENEL OLARAK ATE EDLYORDU

Adli kontrol tedbirleri kapsamnda serbest braklan üpheli polis E.K.nin u ifadeleri mahkeme tutanana yansd: Ben dier üpheli K. ile ayn ekipte çalmaktaym. Anons gelmesi üzerine olayn olduu yere, terör bölgesi olmas nedeniyle birlikte geçtik. Daha sonraki ekipte üçüncü arkadamz M.ye sen orada bekle deyip parkn içine giri yaptk. Ben maktulün hiçbir ekilde bana ate etmedim. Sadece yakalamak için ayaklarna doru ate ettim. Ben elimin kanadn, ahsn maskeli olarak kotuunu ve youn olarak farkl silah sesleri geldiini görünce maktulün eks olduu esnada yüzünün tam olarak hangi yöne baktn hatrlamyorum. Dier üpheli K.nin arka tarafta ate ettiini görmedim. Ancak genel olarak ate ediliyordu. Maktulün arkasndan gelen kiinin ate edip etmediini görmedim.

YOUN SLAH SESLER DUYDUK

üpheli polis E.K.nin, Ancak genel olarak ate ediliyordu. Maktulün arkasndan gelen kiinin ate edip etmediini görmedim ifadesi, R.Y.ye ve Hantaa birçok yönden ate edildiini gösterirken, olay sonras tutuklanan polis memuru K.B. ifadesinde unlar kaydedildi.

Ben TEM ubede çalmaktaym. Yüzleri sarl bir vaziyette iki ahsn yüzlerini gizledikleri ve ellerinde ta olduklar, eklinde anons geçildi. Biz de iki ekip sevk ettik ancak o bölgede terör olay olabileceinden dolay biz de ekiplerle birlikte geçtik. Olay yerine doru giderken youn bir silah sesi duyup acaba arkadalarmza m saldr oldu eklinde bir an düünüp o tarafa doru yöneldik. Maktulün üzerime doru yürümesi ve bomba diye barmas üzerine benim bulunduum istikamete doru gelirken havaya doru ate ettim. Maktul ate etmem sonucu yönünü deitirmeye çaltnda srt bana dönüktü, o srada ikinci defa hedef göstermeksizin silahm atelediimde maktulün ayaklarnn olduu ksmda toz bulutunu gördüm. Daha sonra maktulün kontrol ettikten sonra olay esnasnda kullanm olduum MTP-5 silahm ayn ekipte olduum M. isimli ahsa verdim. Ben bilerek isteyerek veya hedef gözeterek ate etmedim.

Mahkeme, üpheli polislerden E. K.yi adli kontrol tedbirleri kapsamnda serbest brakrken, dier üpheli polis memuru K.B.nin bilinçli taksirle ölüme neden olma suçunu ilediine dair kuvvetli suç varln gösterir somut deliller olduu gerekçesiyle tutuklanmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git