Genel olarak ateş edildi!

Polis memuru K.B., “Maktul benim bulunduğum istikamete doğru gelirken havaya doğru ateş ettim. Yönünü değiştirmeye çalıştığında sırtı bana dönüktü, o sırada ikinci defa silahımı ateşlediğimde toz bulutunu gördüm” iddiasında bulundu.

Genel olarak ateş edildi!

Recep Hantaş'ın öldürülmesi olayında tutuklanan Polis memuru K.B., “Maktul benim bulunduğum istikamete doğru gelirken havaya doğru ateş ettim. Yönünü değiştirmeye çalıştığında sırtı bana dönüktü, o sırada ikinci defa silahımı ateşlediğimde toz bulutunu gördüm” iddiasında bulundu.

Diyarbakır'da merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti'nde bulunan Sümer Park'ta Recep Hantaş'ın öldürülmesi olayında sanık polislerin mahkeme ifadeleri ortaya çıktı.

'GENEL OLARAK ATEŞ EDİLİYORDU'

Adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılan şüpheli polis E.K.'nin şu ifadeleri mahkeme tutanağına yansıdı: "Ben diğer şüpheli K. ile aynı ekipte çalışmaktayım. Anons gelmesi üzerine olayın olduğu yere, terör bölgesi olması nedeniyle birlikte geçtik. Daha sonraki ekipte üçüncü arkadaşımız M.'ye sen orada bekle deyip parkın içine giriş yaptık. Ben maktulün hiçbir şekilde başına ateş etmedim. Sadece yakalamak için ayaklarına doğru ateş ettim. Ben elimin kanadığını, şahsın maskeli olarak koştuğunu ve yoğun olarak farklı silah sesleri geldiğini görünce maktulün eks olduğu esnada yüzünün tam olarak hangi yöne baktığını hatırlamıyorum. Diğer şüpheli K.'nin arka tarafta ateş ettiğini görmedim. Ancak genel olarak ateş ediliyordu. Maktulün arkasından gelen kişinin ateş edip etmediğini görmedim."

'YOĞUN SİLAH SESLERİ DUYDUK'

Şüpheli polis E.K.'nin, "Ancak genel olarak ateş ediliyordu. Maktulün arkasından gelen kişinin ateş edip etmediğini görmedim" ifadesi, R.Y.'ye ve Hantaş'a birçok yönden ateş edildiğini gösterirken, olay sonrası tutuklanan polis memuru K.B. ifadesinde şunlar kaydedildi.

"Ben TEM şubede çalışmaktayım. Yüzleri sarılı bir vaziyette iki şahsın yüzlerini gizledikleri ve ellerinde taş oldukları, şeklinde anons geçildi. Biz de iki ekip sevk ettik ancak o bölgede terör olayı olabileceğinden dolayı biz de ekiplerle birlikte geçtik. Olay yerine doğru giderken yoğun bir silah sesi duyup acaba arkadaşlarımıza mı saldırı oldu şeklinde bir an düşünüp o tarafa doğru yöneldik. Maktulün üzerime doğru yürümesi ve bomba diye bağırması üzerine benim bulunduğum istikamete doğru gelirken havaya doğru ateş ettim. Maktul ateş etmem sonucu yönünü değiştirmeye çalıştığında sırtı bana dönüktü, o sırada ikinci defa hedef göstermeksizin silahımı ateşlediğimde maktulün ayaklarının olduğu kısımda toz bulutunu gördüm. Daha sonra maktulün kontrol ettikten sonra olay esnasında kullanmış olduğum MTP-5 silahımı aynı ekipte olduğum M. isimli şahsa verdim. Ben bilerek isteyerek veya hedef gözeterek ateş etmedim."

Mahkeme, şüpheli polislerden E. K.'yi adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakırken, diğer şüpheli polis memuru K.B.'nin "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçunu işlediğine dair kuvvetli suç varlığını gösterir somut deliller olduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz