Gercüş’te Seyit Bilal Türbesine ziyaretçi akını

Batman'ın Gercüş ilçesinde bulunan Seyit Bilal Türbesi, her yıl eylül ayında binlerce ziyaretçinin akınına uğruyor. Becirman köyünde bulunan Seyit Bilal Türbesi, her yıl eylül ayının ikinci haftasında ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor. Bu yıl da türbenin bulunduğu köye akın eden vatandaşlar, kurban keserek, dileklerinin kabul olması için Allah'a dua etti.

Haberler 14.09.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türbe ziyaretine gelen Ramazan Ylmaz, hastalndan dolay dua etmeye geldiini söyledi. Ylmaz, Ben yalym hastalmz var, ifa bulmak için buraya gelmiiz. Her sene buraya geliyoruz gelenek haline gelmi. Herkesin bir derdi bir sknts olduundan dolay buraya geliyorlar. Deli olan var hasta olan var doktorlara gidip çare bulamayanlar buraya geldikleri zaman ifa oluyor. Buraya gelenlerin çou ifa bulup iyileiyor dedi.

TÜRBE ZYARETNE AKIN

Ramazan Biçen ise her kesin buraya gelerek dua ettiini söyledi. Biçen, Millet gelip burada dua ediyor. çocuklar hastalannca buraya getirip hücrenin içine koyup yatryorlar, Allahn destei ile iyileiyorlar diye konutu.

Suriyeden gelen Fatma Acu ise kalbinden ameliyat olan bir hastalarna dua etmek için ziyarete geldiklerini söyledi. Acu, Ben Suriyeden geldim buraya. Ailemle birlikte geldik ve bizimle birlikte baka aileler geldi. Bizim de kalbinden ameliyat olan hastamz var onun için gelip burada dua ettik eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git