Göbeklitepe'de hassas temizlik

Ören yerindeki tapınak alanında üst çatı çalışması ve çevresel etkiler nedeniyle biriken toprak, görevliler tarafından fırça ve küçük küreklerle temizlendi

Haberler 11.07.2018 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, 12 bin yllk geçmiiyle Tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen, UNESCO Dünya Miras Listesindeki Göbeklitepede temizlik çalmas yapld.

Ören yerindeki tapnak alannda, üst çat çalmas ve çevresel etkiler nedeniyle biriken toz ve toprak, görevliler tarafndan özenle temizlendi.

Alan frça ve küçük kürekler kullanarak temizleyen görevliler, toplanan topra ip yardmyla alana sarkttklar plastik kovalarla çkard.

HASSAS TEMZLK

l Kültür ve Turizm Müdürü Aydn Aslan, ören yerinde belirli dönemlerde temizlik çalmas yapldn ancak yürütülen üst çat inaat nedeniyle bu çalmalara ksa bir süre ara verildiini söyledi.

Üst çat yapmnn tamamlanmasyla temizlik çalmalarnn tekrar baladn ifade eden Aslan, çalmalarn periyodik olarak devam edeceini belirtti.

anlurfa Müzesi Müdür Yardmcs Habibe Göce de tapnak alannda biriken topran temizlendiini anlatarak, temizlik çalmalar srasnda da ziyaretçi kabul etmeyi sürdürdüklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git