Görüş Bildir

Göbeklitepe'de hassas temizlik

Ören yerindeki tapınak alanında üst çatı çalışması ve çevresel etkiler nedeniyle biriken toprak, görevliler tarafından fırça ve küçük küreklerle temizlendi

Göbeklitepe'de hassas temizlik

Şanlıurfa'da, 12 bin yıllık geçmişiyle "Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen, UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Göbeklitepe'de temizlik çalışması yapıldı.

Ören yerindeki tapınak alanında, üst çatı çalışması ve çevresel etkiler nedeniyle biriken toz ve toprak, görevliler tarafından özenle temizlendi.

Alanı fırça ve küçük kürekler kullanarak temizleyen görevliler, toplanan toprağı ip yardımıyla alana sarkıttıkları plastik kovalarla çıkardı.

HASSAS TEMİZLİK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, ören yerinde belirli dönemlerde temizlik çalışması yapıldığını ancak yürütülen üst çatı inşaatı nedeniyle bu çalışmalara kısa bir süre ara verildiğini söyledi.

Üst çatı yapımının tamamlanmasıyla temizlik çalışmalarının tekrar başladığını ifade eden Aslan, çalışmaların periyodik olarak  devam edeceğini belirtti.

Şanlıurfa Müzesi Müdür Yardımcısı Habibe Göğce de tapınak alanında biriken toprağın temizlendiğini anlatarak, temizlik çalışmaları sırasında da ziyaretçi kabul etmeyi sürdürdüklerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi