Görecede neler oluyor?

Çınar Kaymakamı Kaya, Görece ve Halıören mahallelerindeki mezarlıkların bölgede faaliyet gösteren çimento firması tarafından tahrip edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Haberler 26.12.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar Kaymakam Selami Kaya, Görece ve Halören mahallelerindeki mezarlklarn tahrip edildii iddialarna ilikin, Köyün mezarl burada ve hiçbir tahribatn olmadn, mezarlara hiçbir ekilde zarar verilmediini tespit ettik. dedi.

Kaymakam Kaya, baz basn yayn organlarnda mezarlklarn bölgede faaliyet gösteren çimento firmas tarafndan tahrip edildii iddialaryla ilgili söz konusu bölgede inceleme yapt.

Alan gezerek, firma yetkilileri ve mahalle sakinleriyle görüen Kaya, yapt açklamada, kaz alan ile tahrip edildii öne sürülen mezarlklar arasnda büyük mesafe olduunu belirtti.

KAYMAKAM NCELEME YAPTI?

Konunun hassasiyeti nedeniyle alanda inceleme yaptklarn dile getiren Kaya, unlar kaydetti:

Köyün mezarl burada ve hiçbir tahribatn olmadn, mezarlara hiçbir ekilde zarar verilmediini tespit ettik. Köylülerin iddia ettii gibi buradaki kabirlere bir zarar vermek suretiyle ölülerine saygszlk yapld konusu doru deildir. Burada maden ocanda çalan i makineleri yaklak 600-700 metre ileride çalmalarn sürdürüyorlar. Onlarn çalma alan belli, mezarla doru gelmeleri söz konusu deil.

Kaya, mezarlklarn etrafn tel örgüyle çevireceklerine iaret ederek, dier ilgili birimlerle yaptklar incelemeye göre herhangi bir ekilde mezarlklarda bir tahribatn olmadnn tespit edildiini aktard.

ddialar aslszdr, mezarla herhangi bir tahribat verilmemi. Bunun tespitini de burada yapm olduk. diyen Kaya, firmann bütün ruhsatlarnn ve yasal belgelerinin tam olduunu, bölgede kanunsuz bir faaliyet yürütülmediini vurgulad.

Görece Mahallesi Muhtar Mehmet Nuri Özpnar da söz konusu alanda herhangi bir mezarn tahrip edilmediini söyledi.

Ana Sayfaya Git