Görme engelli imam çocuklara "ışık" oluyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde geçirdiği rahatsızlık sonucu görme yetisini kaybeden imam, görev yaptığı camide bir yandan çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretirken bir yandan da imam olmak isteyenleri sınava hazırlıyor.

Haberler 03.08.2019 - 01:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Suruç ilçesinde bir camide görev yapan görme engelli imam Necmettin Demirer, karanlk dünyasn yaz Kuran kursuna katlan örencilerle aydnlatyor.

Doutan halk arasnda tavukkaras olarak bilinen retinitis pigmentosa rahatszl bulunan 42 yandaki imam Necmettin Demirer, hafzlk eitimi srasnda görme yetisini tamamen kaybetti.

Eitimini tamamladktan sonra 2006da imam olarak ilçedeki çeitli camilerde görev yapan Demirer, halen görev yapt Suruç ilçesindeki Regaip Camisinde çocuklara Kuran- Kerim öretiyor.

Engeline ramen görevini en iyi ekilde sürdüren Demirer, çocuklara Kuran- Kerim öretirken ayn zamanda Diyanet leri Bakanlnn Kuran kursu öreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayym snavlarna hazrlananlara da yardmc oluyor.

lçe halknn yakndan tanyp sevdii Demirer, sohbetleriyle de vatandalar bilgilendiriyor.

mam Necmettin Demirer, hafzlk eitimi srasnda gözlerindeki rahatszln artn ve görme yetisini tamamen kaybettiini, buna ramen eitimine devam ederek hafz olduunu söyledi.

Yaz Kuran kursunda camiye gelen örencilere dini eitim verdiini anlatan Demirer, Kuran- Kerimin, görmeyen gözleri olduunu belirtti.

Demirer, kurslara gelen çocuklar ve snavlara hazrlanan yetikinlerle iyi diyalog kurduunu anlatarak, Kuran- Kerim öretirken engelimden dolay gençlerle bir bamz oluyor. Mesela isim defteri her gün bir talebede kalyor. Böylece benimle talebelerim arasnda bir muhabbet ba oluuyor. Herkes defterin kendisinde kalmasn istiyor. Aramzda buna benzer muhabbetler var. Benim engelimin bana engel olmadn, avantaj olduunu düünüyorum. dedi.

- Engelimi unutuyorum

Kuran- Kerimin kendisini hayata baladn ifade eden Demirer, Kuran- Kerim ile hemhal oldukça engelimi unutuyorum. Kuran- Kerim ve içindeki öretiler beni hayata balyor, bana evk veriyor, engelimi unutturuyor. diye konutu.

Demirer, görev yapt süre boyunca çok sayda çocua Kuran- Kerimi örettiini, bunun kendisi için ayr bir mutluluk kayna olduunu anlatarak, unlar kaydetti:

Elhamdülillah çok sayda genci bu kuruma, meslee kazandrdk. Babam da imamd, medrese alimiydi. Ondan da bu meslee dair tecrübeleri, bilgileri örendiim için imdiki nesillere, gençlere aktarmaya çalyorum. çok sayda gence yardmc oldum. imdiye kadar 23 gence vesile olarak bu meslee kazandrdk. Bundan dolay Rabbime çok çok hamdediyorum.

- Yeter ki biz birbirimize engel olmayalm

Ailelerin engelli çocuklarn toplumdan uzak tutmamalarn tavsiye eden Demirer, unlar kaydetti:

Aileler lütfen engelli çocuklarn toplumdan saklamasnlar. Bu, Allahutaalann bizlere bir emri, bir lütfu. Hepimiz engelli doabilirdik. Hepimiz ya engelliyiz veya engelli adayyz. Her an engelli olabiliriz. Bunun için bu bir ayp deildir. Yeter ki biz birbirimize engel olmayalm. Engelli çocuklarmzdan, gençlerimizden utanmayalm. Onlar topluma kazandralm. Engelleri amak konusunda biz yardmc olalm. Bir müddet sonra onlar engellerini aacaklar, mutlu bireyler olacaklar.

Yaz Kuran kursuna katlan 13 yandaki Mehmet Hüseyin Durman, Necmettin Demirerden 4 yldr dini eitim aldn belirterek, kendi gibi bütün arkadalarnn hocalarn çok sevdiini söyledi.

Ana Sayfaya Git