Gözaltı muamması!

Pervin Buldan "Gözaltına alındım", Emniyet "Gözaltı yok, zorla getirme kararı tebliğ edildi"

Haberler 24.12.2016 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakanvekili, HDP stanbul Milletvekili Pervin Buldan, Idrda yapt bir konumasnda Suçu ve suçluyu övdüü ve terör örgütü propagandas

yapt iddiasyla hakknda açlan dava kapsamnda Bakrköy 6. Ar Ceza Mahkemesinde hakim huzuruna çkt. Mahkemedeki ilemlerinin ardndan Pervin Buldan adliye önünde yapt basn açklamasnda gözaltna alndn söyledi. stanbul Emniyet Müdürlüü ise yazl bir açklamayla herhangi bir gözalt ilemi yaplmadn duyurdu.

PERVN BULDAN: FADE VERMEYECEM

Pervin Buldan Bakrköy 6. Ar Ceza Mahkemesinde unlar söyledi: Bana okunan iddianameyi anladm. Burada ifade vermek istemiyorum. Bu kararn siyasi bir karar olduunu biliyorum. Ben u an hem milletvekili hem de TBMM Bakan vekiliyim. Benim dokunulmazlm devam etmektedir. u anda tutuklu bulunan 12 milletvekili arkadamz vardr. Hem onlarn tutuklanmas hem de bizim zorla getirilip ifademizin alnmasnn hukuksuz olduunu belirtmek istiyorum. Bu hukuksuzlua alet olmayacam belirtmek istiyorum. TBMM yöneten iki kadndan biriyim. 10 gün önce TBMM Bakan vekil Ayenur Bahçekapl Almanyada pasaportunu kaybettii için 2 saat bekletildi. Bu ülkenin Cumhurbakan kimse benim meclis bakan vekilimi gözaltna alamaz, bekletemez dedi. Ben de bakan vekiliyim ama u anda gözaltndaym. Ksacas ifade vermeyeceim. Savunma yapmayacam dedi. Mahkeme heyeti, talimat gerei sann savunmasn aldktan sonra dosyann mahalli mahkemesine iadesine karar verdi.

BULDAN: GÖZALTINA ALINIP ADLYEYE GETRLDM

Pervin Buldan adliye önünde yapt açklamada ise unlar söyledi: Sabah 09.00da evime gelen ekipler tarafndan gözaltna alndm. Bugün talimatla durumam vard. Ancak ifade vermeyeceimizi de beyan ettik daha önce.

Durumaya gelmeyeceimi zaten biliyorlard. Gözaltna alnp adliyeye getirildim, mahkeme huzuruna çkarldm. Ancak sorduklar sorulara cevap vermedim. fade vermeyeceimi de beyan ettim. Bunun bir hukuksuzluk olduunu özellikle belirttim. Bugün yaplan gözaltlarn ayn zamanda milletvekillerinin tutuklanmasnn siyasi bir karar olduunu ifade ettim. Ve u anda 12 milletvekilimizin cezaevinde hukuksuz bir ekilde yattn da söyledim. Ayrca unu hatrlattm mahkeme bakanna.. Ben TBMMyi yöneten iki kadndan biriyim. Ayenur Bahçekapl Almanyada 10 gün önce emniyette tutuldu, 2 saat gözaltnda kald. Bu ülkenin Cumhurbakan Kimse benim meclis bakan vekilimi gözaltna alamaz dedi. Ancak bugün ben bu ülkede kendi ülkemizde gözaltna alndm. fade vermediim için de mahkeme muhtemelen davay tekrar Idra geri gönderecek çünkü talimatla gelen bir dava. Dolaysyla geri gönderdiler sanrm. Elbette ki bu kararn siyasi bir karar olduunu biliyoruz. çünkü biz hala milletvekiliyiz. Bizim dokunulmazlmz devam ediyor. u anda cezaevinde bulunan 12 milletvekilinin de dokunulmazl devam ediyor. Dolaysyla bu yaplan tam anlamyla bir hukuksuzluk ve siyasi bir karar biliyoruz. Dolaysyla da ifade vermiyoruz. Idrda yapm olduum bir konumamdan dolay örgüt propagandas suçundan yarglanyorum dedi. Pervin Buldan açklama yaptktan sonra aracyla adliyeden ayrld.

EMNYET: GÖZALTI LEM YAPILMADI, ZORLA GETRLME KARARI TEBL EDLD

stanbul Emniyet Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, Bugün baz basn yayn organlarnda yer alan HDP stanbul milletvekili ve TBMM Bakanvekili Pervin Buldann stanbulda gözaltna alndna dair haberler gerçei yanstmamaktadr. Idr Ar Ceza Mahkemesinin talimat gerei Bakrköy 6.

Ar Ceza Mahkemesince Pervin Buldan hakknda çkartlan zorla getirilme karar bugün saat 08.50de kendisine ait ikamette tebli edilmi, herhangi bir gözalt ilemi yaplmam olup, avukat ile birlikte kendisine ait araçla mahkemeye intikal etmitir. Kamuoyunun bilgisine sunulur ifadelerine yer verdi.

HDPDEN K AçIKLAMA

HDP Genel Merkezi, TBMM Bakanvekili ve HDP stanbul Milletvekili Pervin Buldann adliyede bulunduu anlarda iki açklama yapt.

HDP Basn Bürosundan bu sabah saat 09:12de yaplan yazl açklamayla, Pervin Buldann stanbuldaki evinden gözaltna alnd bildirilerek, TBMM Bakanvekili, stanbul Milletvekilimiz Pervin Buldan, bu sabah stanbulda evinden hukuksuzca gözaltna alnmtr denildi. HDPden saat 10:43te ikinci bir açklama yaplarak, Buldann serbest brakld duyuruldu. Açklamada Bu sabah stanbuldaki evinden hukuksuzca gözaltna alnan TBMM Bakanvekili, stanbul Milletvekilimiz Pervin Buldan, brakld denildi.

DAVANIN GEçM

Idr Ar Ceza Mahkemesi, suçu ve suçluyu övme ve terör örgütü propagandas yapma suçlarndan hakknda dava açlan Pervin Buldann talimatla ifadesinin alnmas için Bakrköy Ar Ceza Mahkemesine yaz yazmt.

Ana Sayfaya Git