"Gözümüzde yaş kalmadı"

"Çocuğumuzu kaçırdılar, hayatımızı söndürdüler. Gözümüzde yaş kalmadı. Eylemimize sonuna kadar devam edeceğiz"

Haberler 02.11.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, daa kaçrlan çocuklarnn bulunmas için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailelerin bekleyiinde 2nci ay geride kald. Oturma eylemini 60nc günde de sürdüren aileler, zamann kendileri için önemli olmadn, çocuklar gelene kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi. Annelerden mmihan Nilifrka çocuumuzu kaçrdlar, hayatmz söndürdüler. Gözümüzde ya kalmad. Eylemimize sonuna kadar devam edeceiz dedi.

EYLEMLER KNC AYINI BTRD

Diyarbakrda anne Hacire Akar, olu Mehmet Akarn daa kaçrlmasnda HDPnin arac olduunu iddia ederek partinin il binas binas önünde 22 Austosta oturma eylemi balatmt.

Olunu teröre kurban vermemek için balatt oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararl mücadelesiyle 24 Austosta oluna kavumutu. Hacire annenin olu için gösterdii mücadele, benzer acy yaayan, yürei evladna duyduu özlemle yanan dier annelere de örnek olmutu.

ALELERN SAYISI ARTIYOR

Akarn mücadelesini örnek alan Fevziye çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayegül Biçerin 3 Eylülde balatt oturma eylemine katlan ailelerin says 55e ulat.

Partinin il binas önünde gün boyu evlatlarna kavumay bekleyen annelerin oturma eylemi, destek ziyaretleriyle devam ediyor.

Bata çileri Bakan Süleyman Soylu, Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk olmak üzere, ehit aileleri, siyasetçiler, sanatçlar, gazeteciler, yazarlar, sivil toplum kurulularnn temsilcileri olmak üzere toplumun her kesiminden vatandalar aileleri ziyaret ederek aclarn paylat, desteklerini bildirdi.

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile oturma eylemine devam eden anneler, özlem duyduklar evlatlarna kavumak için bekleyilerini sürdürüyor.

BZ BURADA OTURDUUMUZDA BR UMUDUMUZ VAR

Gaziantepte oturan evket-Songül Altnda çifti, vatani görevi için usta birliine giderken 2 Ekim 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçrlan oullar Müslüm (24) için 5 Eylül günü oturma eylemi balatt. Baba evket Altnta, oluna kavumadan oturma eylemini brakmayacan ifade ederek, 2 ay deil, 20 yl da olsa buradayz. çocuklarmz için buradayz. Ümit ediyorum ki bir an önce bu i çözülür biz de evimize, iimize, normal hayatmza döneriz. Beklentilerimiz var. Niçin bir heyet kurulmuyor. HDPnin veya hükümetin bir açklama yapmasn bekliyoruz. Zaman bizim için önemli deil. Zaman, mekan, hava artlar ne olursa olsun biz buradayz. Burada beklentimizin sonunda çocuklarmz var. Biz burada oturduumuzda bir umudumuz var. Biz buray brakrsak çocuklarmza ihanet etmi oluruz. Biz çocuklarmza bu ihaneti yapmayz. çocuklarmz için biz burada bekliyoruz. Umut ediyorum ki yetkililer veya HDP bir eyler söylerler bize dedi.

çOCUUMU STYORUM

Mardinin Derik ilçesinden gelen Emine-eyhmus Kaya çifti, stanbulda polis memuruyken, Muta kardeinin düün konvoyuyla memleketine dönerken, Diyarbakrn Lice ilçesinde yol kesen PKKl teröristler tarafndan kaçrlan oullar Vedat Kaya (28) için 5 Eylülde oturma eylemine balad. Anne Emine Kaya da, HDP il binas önünden ayrlmayacan dile getirerek, K gelsin kar gelsin buradayz. Buradan gitmeyeceiz. çocuum gelecek sonra gideceim. Hiçbir ey istemiyorum çocuumu istiyorum diye konutu.

TUTUKLU PKKLIDAN ALELERE DESTEK MEKTUP

HDP binas önünde 60 gündür oturma eylemi yapan ailelere, tutuklu bir PKKl teröristten mektup gönderildi. Tutuklu PKKl, Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapal Ceza nfaz Kurumundan ailelere gönderdii mektubunda, piman olup devlete teslim olduunu belirterek, Deerli anne ve babalar teröre ve onun destekçilerine bir darbe de siz vurdunuz dedi.

stanbulda polis memuruyken, Muta kardeinin düün konvoyuyla memleketine dönerken, Diyarbakrn Lice ilçesinde yol kesen PKKl teröristler tarafndan kaçrlan olu Vedat Kaya (28) için 5 Eylülde oturma eylemine balayan eyhmus Kaya adna tüm ailelere PKKl tutuklunun gönderdii mektup, ailelere okundu. PKKl, mektubunda, kendisinin piman olup, devlete teslim olduunu belirterek, u ifadelere yer verdi:

Deerli anne ve babalar, teröre ve onun destekçilerine bir darbe de siz vurdunuz. Hacire anneyle balayan ve bu mücadeleye devam ettirdiniz. Bu onurlu ve erefli mücadelenizi sonuna kadar evlatlarnz terörün elinden alarak bu ülkeye getireceinize inanyorum. Allah yardmcnz olsun. Deerli aileler, terör örgütü kendi aralarnda srf dönmemeleri için pimanlk yasas botur. Devlet sizi kandryor, inanmayn diye provokatörlük yapyorlar. Evlatlarnz buna inanmasn. Gerçekten devletin kimseyi kandrd yok. Terörün propagandasna itibar edilmesin. çocuklarnz gelsin devlet her konuda yardmc olacaktr. Silah brakp geldiinde tabii bunun farkna varrsa hayatn ne kadar anlaml ve deerli olduunu anlayacaktr.

Mektubun, kendisini duygulandrdn anlatan eyhmus Kaya, Bu piman olmu gelip devlete teslim olmu. Buradaki anne ve babalar izlemi çok duygulanm bundan dolay bize bu mektubu göndermitir. Hepimize çok destek olmutur. nallah o da yakn zamanda ailesine kavuur. Mektubu göndereni tanmyorum. Kendisi de ayn tuzaa dümütür, çok ükür kendini kurtarmtr. Mektubu okudum çok duygulandm dedi.

2 Ekim 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçrlan oullar Müslüm (24) için 5 Eylül günü oturma eylemine katlan evket Altnta, bu mektubun kendilerine büyük bir moral verdiini ve bu tür desteklerin devamn beklediklerini söyledi.

HAYATIMIZI SÖNDÜRDÜLER

stanbuldan, 4 yl önce daa kaçrlan olu Mehmet için Diyarbakra gelerek oturma eylemine katlan anne mmihan Nilifrka, oluna kavumak istediini söyledi.

çocuunun kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tuttuunu dile getiren Nilifrka, HDP çocuumu kaçrd, biliyorum. çocuumu bana geri versinler. Ondan ne bir haber ne bir telefon alabildik. Ailece ölüyüz. çocuumuzu kaçrdlar, hayatmz söndürdüler. Gözümüzde ya kalmad. çocuumdan ne istediler? Olum karncay bile incitmezdi, okulunda baarlyd. dedi.

Nilifrka, 2 aydr oturma eylemini sürdürdüklerini ifade ederek, HDPden bir açklama beklediklerini aktard.

çksnlar bize bir açklama yapsnlar. Onlar da Kürt ise gelip aramzda otursunlar. Ben böyle Kürtlüü istemiyorum. Ben de Kürtüm. çocuumun üzerinden siyaset yapmasnlar. Olumun özgürlüünü, geleceini elinden aldlar. diyen Nilifrka, yaadklar acy dile getirdi.

Nilifrka, Eylemimize sonuna kadar devam edeceiz. diye konutu.

EVLATLARIMIZI ALMADAN GTMEYZ

stanbuldan 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemine katlan 5 çocuk annesi Fatma Bingöl, evladna kavumak istediini, onu çok özlediini anlatt.

Bingöl, 5 yldr olunu göremediini ifade ederek, Evlatlarmz getirsinler. Bu kadar anne burada beklemesin, annelere yazktr, günahtr. Bu kadar anneyi alatmaya, onlara eziyet etmeye, ac çektirmeye kimsenin hakk yok. Hepimiz el ele kol kola kenetlenmiiz, evladmz almadan buradan gitmeyeceiz. Gerekirse öldürsünler. Ölümden korkmuyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git