Güneydoğu'da turizm bereketi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kadim kentler Diyarbakır ve Mardin'de turizmde bayram bereketi yaşandı.

Haberler 13.06.2019 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin farkl bölgelerinden çok sayda kii, Ramazan Bayram tatilinde rotasn binlerce yl çeitli medeniyetlere beiklik eden, tarihi ve turistik mekanlaryla göz dolduran Diyarbakr ve Mardine çevirdi.

ki il, kavutuu huzurla ziyaretçilerine esiz bir atmosfer sundu.

Yaklak 10 bin yatak kapasitesine sahip hogörü kenti Mardindeki otel ve misafirhanelerde doluluk yüzde 100e ulat. 9 günlük bayram tatilinde yaklak 100 bin kiinin arland kentte baz misafirler konaklamalar için çevre il ve ilçelere yönlendirildi.

Mardine ziyaretçi akn

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardinin son yllarda turizmde tercih edilen illerin banda geldiini söyledi.

Turizmde geçen yl rekora ulaan younluun bu yl da sürdüünü ifade eden Yaman, sadece bayramda doluluun yüzde 100e ulatn belirtti.

Yaman, bu ilgiden memnuniyet duyduklarn ancak yer sknts da yaandn aktard.

Mardin bayramda da tercih edilen destinasyonlarn banda geliyor. Bu önemli. nallah huzur sürdükçe hem bölgeye yatrm artacak hem de bölge esnafmzn, insanlarmzn yüzü gülecek. diyen Yaman, geçen yl 3 milyon turist hedefinin aldn vurgulad.

Yaman, Geçen yl 750 bini yatl, 3,5 milyon turist oldu. Bu sene inallah 1 milyonu yatl 5 milyonun üzerinde turist bekliyoruz. u anda younluk bunu aacamz gösteriyor. dedi.

Baz acentelere yer veremedik

Mardin Turizm ve Otelciler Dernei Bakan Özgür Azad Güngör, bayramda otellerin doluluk orannn istenilen seviyeye ulatn söyledi.

Otelciler olarak bu durumdan memnun olduklarn anlatan Güngör, unlar kaydetti:

Mays aynda da beklentimizin üzerinde rezervasyon aldk. Buna bayram tatili de eklenince çok güzel rakamlara ulatk. Baz acentelere yer veremedik, onlardan özür diliyoruz çünkü kapasite tamamen doldu. Bu açdan bayram çok güzel geçti. nallah bu sene 1 milyon konaklamal turist hedefliyoruz. çevre illerden gelen çok sayda misafir var. anlurfa, Gaziantep, Van, Diyarbakr, Batman ve rnakta inanlmaz bir younluk var. nallah günübirlik ziyaretlerle 5 milyonu geçeceiz.

Bayram tatili için Mardine gelen Reha Ersin çakr, kenti çok beendiini vurgulad.

Otellerde yer bulmadklar için baka bir yerde kalmak zorunda kaldklarn ifade eden çakr, kentte gezilecek ve ziyaret edilecek çok mekan bulunduunu aktard.

skenderundan gelen Mithat Keskin de 35 yl aradan sonra Mardini ziyaret ettiini dile getirerek, çok önemli bir turizm destinasyonu olmu. Antalyaya, yurt dna da gidiyoruz ama buralar da gezmek lazm. dedi.

Mersinden gelen Ali Özkan, bayram tarih kokan Mardinde geçirdiklerini anlatarak, kentin son yllarda gözde olduunu anmsatt.

Kentin mutlaka görülmesi gereken yerlerin banda olduunu belirten Özkan, tarihi yaplar, scakkanl insanlaryla tatili Mardinde geçirmekten memnun olduklarn kaydetti.

Diyarbakra youn ilgi

Kadim kent Diyarbakr da 9 günlük bayram tatilinde ziyaretçi aknna urad. Türkiye Seyahat Acentalar Birlii Yönetim Kurulu üyesi Doan an, bayram tatilinde yerli turistlerin Diyarbakra büyük ilgi gösterdiini aktard.

Diyarbakrda geçen ylki bayrama göre yüzde 200ün üzerinde art var. ifadesini kullanan an, kentin yeni yeni kefedilmeye balandn dile getirdi.

Bayram sürecinde birçok otelde yer olmadn anlatan an, Göbeklitepeyi ziyaret için bölgeye gelen yabanclar, özellikle Mithras Tapnann da bulunduu 3 bin yllk Zerzevan Kalesini ve Suriçini görmek için Diyarbakra geldi. eklinde konutu.

Farkl ülkelerden de bölgeye turist getirdiklerini aktaran an, gelecek yl Surda yürütülen çalmalarn tamamlanmasyla daha çok turist beklediklerini kaydetti.

Esnafn yüzü güldü

Sur ilçesinde esnaf Ahmet Atl, turizmin canlanmasnn satlara da yansdn söyledi. Bayram tatilinde turist younluu bizi çok artt ve sevindirdi. Özellikle yerli turist akn oldu. Daha önceki bayramlara göre ilerimiz yaklak 6 kat artt. çok memnun kaldk. diyen Atl, bundan sonraki süreçte de turist younluunun ayn ekilde devam etmesini temenni etti.

Surdaki Gazi Caddesinde 16 yldr meyan erbeti satan Reit Evelek, ilçenin toparlanmaya ve canlanmaya baladn anlatarak, bayram tatilinde younluk yaandn söyledi.

Evelek, lk defa bir bayram tatilinde böyle younluk görüyorum. lerleyen zamanda inallah daha da güzel olur. ifadelerini kulland.

Bayramda normal günlere oranla 3 kat akn sat yaptn dile getiren Evelek, bu canlln devam etmesini diledi.

Ana Sayfaya Git