Güneydoğu kar esareti!

Kar Diyarbakır'ı esir aldı, bir çok yerleşim birimiyle ulaşım kesildi. Belediye ve karayolları ulaşıma kapanan yolları açmaya çalışırken, don, çığ ve buzlanmaya çarşı, vatandaşlar uyarıldı.

Haberler 01.02.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Etkili olan kar ya Güneydou bölgesindeki il ve ilçelerde yaam felç etti. Diyarbakr esir alan kar ya nedeniyle, Kulp, Lice, Hani, Dicle ve Eil bölgesi ile çüngüte bir çok yerleim birimiyle, ulam kesildi. Diyarbakr-Bismil, Diyarbakr-Elaz, Diyarbakr-anlurfa karayollar zaman zaman youn kar ya ve tipi nedeniyle ulama, kapand. Belediye ve karayollar ulama kapanan yollar açmaya çalrken, don, ç ve buzlanmaya çar, vatandalar uyarld.

DYARBAKIR DURDU

Önceki akamdan itibaren aralksz olarak devam eden Kar Ya, ehir merkezinde 20, krsal kesimde ise kar kalnl yarm metreyi at. Büyükephir ve ilçe belediyelerin kar temizleme ve tuzlama yapmasna ramen, ehri kaplayan kar ya nedeniyle trafikte aksamalar yaand. Maddi hasarl trafik kazalar skç yaanrken, ehrin belirli noktalarndaki buzlanma ve kaygn zemin nedenile, trafik ak güçlükle yaplabiliniyor.

SLVAN VE KULP LçES

Silvan lçesinde de, önceki günden itibaren etkili olan kar ya hayat durma noktasna getirdi. lçeye bal onlarca köy yollar ulama kapanrken Diyarbakr, Batman, Bismil ve Kulp ilçesiyle balantl yollardaki ulamda aksamalar yaanyor. Belediyeye bal ekipler, yollarn açlmas için akam saattlerinden itibaren balatt çalmalar devam ediyor.

SOKAA çIKMAYIN

Silvan lçesinde belediye hoparlöründen yaplan anonslarda, vatandalarn zorunlu olmadkça dar çkmamalar konusunda uyarlar yapld. Silvanda kar yana sevinen çocuklar kar topu oynarken, baz çocuklar da zabta yardmyla kardan adam yapt.

Buarada, Kulp, Hani, Lice, Hazro ve çüngü ile Eil ile Diclede bir çok yerleim birimine dünden itibaren ulam güçlükle yaplrken, bir çok köyle iletiim kesildi. Elektrik kesintileri de yaanrken, Belediye ve Karayollarna yüzlerce ihbar geliyor.

METEROLOJ UYARDI

Öte yandan Meteroloji 15inci Bölge Müdürlüü tarafndan yaplan açklamada, Diyarbakr ve çevre illerindeki vatandalarn youn kar ya, buzlanma ve don olaylarna kar uyarlarda bulunarak çaramba akam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen youn kar yalarnn neden olabilecei olumsuzluklara kar ulamda aksamalar, buzlanma, don ve benzeri olaylara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekmektedir denildi.

DARE ZNL SAYILDILAR

Diyarbakr kent merkezinde dün engelli ve hamile bayanlar, idari izinli saylrken, bugüne dair izinli saylp-saylmayacaklaryla ilgili herhangi bir açklama yapld.

BELEDYENN KARLA MÜCADELES

Buarada, Büyükehir Belediyesi kent genelinde etkili olan kar yana kar balattklar çalmalarda, gece saatlerinde balayan tuzlama çalmalarna gün içerisinde de devam edildii bildirildi.

çalmalarda, trafik aknda herhangi bir sorun yaanmamas için 6 tuz aparatl kar küreme aracyla cadde ve bulvarlar kardan temizlendii kaydedilen açklamada, vatandalarn kaldrmlar daha rahat kullanabilmeleri için görevlendirilen 300 personel ve 3 kar küreme makinesi ile tüm kaldrmlar ile meydanlarn kardan temizlemek için çalma yürüttüü belirtildi. çalmalar sonucu vatandalarn kaldrmlar daha rahat kullanabilmelerinin saland aktarlan açklamada, krsalda da etkili olan kar yana kar çalmalarn sürdüren ekiplerin, ulama kapanan yollar i makineleri ile açt aktarld.

KAYAPINAR BELEDYES

Kayapnar Belediyesinden yaplan açklamada, kar ya nedeniyle vatandalarn zorluk yaamamas için sürdürülen çalmalarn dün geceden bu yana sürdüü belirtildi. Belediyede kriz masas kurularak ulamda yaanacak sorunlarn önüne geçildii dile getirilen açklamada, temizlik, park, bahçe ve fen ileri müdürlüklerinin ortaklaa çalma yürüterek karn çileye dönümesinin engellendii kaydedildi.

HASTANE YOLLUNDA çLIMA

Açklamada, öncelikli olarak okul, hastane ve salk ocaklarnn bulunduu yollarda temizleme çalmalarnn yapldna iaret edilerek, Ayn ekilde kaldrmlar da kardan temizlendi. Kar küreme aracyla yaplan kar temizlik çalmas kapsamnda, belediyeye bal köylerdeki yollarda çalma yaplarak ulama açld. Vatandalarn sorun yaamamas için semt pazarlarnda da kar temizleme çalmalar yapld. çalmalar kar ya devam ettii süre boyunca devam edecek. ifadeleri kullanld.

BÖLGE LLERNDE KAR YAII

Batmanda etkili olan kar ya nedeniyle 283 köy ile bal mezralarn yolu ulama kapand. Etkili olan kar ya sonucu Batmann Diyarbakr, Siirt, Mardin ve Bitlis balant yollarnn kapal olduu bildirildi.

l Özel daresi Yol Ulam Hizmetleri Müdürü Sait Öner, kar ya yüzünden 283 köy ve bu köylere bal 282 mezra yolunun ulama kapandn söyledi.

Kozluk ilçesinde seyir halinde olan zincirsiz araçlarn kaymas nedeniyle Batman Kozluk yolunun ulama kapandn belirten Öner, sürücülerin k lastii ve zincirsiz yola çkmamalarn istedi. Öner, ayrca devam eden kar ya nedeniyle sadece acil vakalar müdahale edildiini kaydetti.

BNGÖL VE MARDN FELç

Bingölde etkili olan youn kar ya ve tipi nedeniyle 278 köyde ulam aksad.

l Özel daresi Genel Sekreterlii Yol ve Ulam Hizmetleri ube Müdürlüünden alnan bilgiye göre, karla mücadele çalmas kapsamndaki 278 köy yolu kar ya ve tipi nedeniyle ulama kapand.

Karla mücadele çalmas, 120 personel, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 2 kar savurma aracyla yürütülüyor.

Bu arada kar ya kent merkezinde de yaam olumsuz etkiledi. Belediye karla mücadele ekipleri, kaldrmlarda biriken karlar temizliyor, kar küreme ve tuzlama çalmas yapyor.

Buarada, Mardinde 3 gün önce balayan ve aralklarla etkili olan kar ya, hayat olumsuz etkiliyor.

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi ekiplerince, ulamn güçlükle saland bölgelerde kar temizleme ve tuzlama çalmalar sürdürülüyor.

Karayollar ve Mardin Büyükehir Belediyesi ekipleri, Mardinin büyükehir statüsüne kavumasyla mahalleye dönüen yaklak 120 köy ve mezrann kapanan yollarnn ulama açlmas çalmalarn aralksz yürütüyor.

VATANDALAR UYARILIYOR

Valilikten yaplan açklamada, kar ya, don, buzlanma ve ani scaklk düüünün halkn günlük yaantsn olumsuz yönde etkilememesi için bütün k mevsimini kapsayacak ekilde kamu kurum ve kurulularnca gerekli tedbirlerin alnd bildirildi.

Kar ya, don ve buzlanmann etkili olduu gün ve saatlerde, zorunlu olmadkça vatandalarn özel araçlar ile trafie çkmamalar gerektii belirtilen açklamada, araçlar ile yola çkmalar durumunda ise gerekli donanmlarn ve aracn teknik yönden gerekli kontrollerini yaptrmalar ve trafik kurallarna uymalar istendi.

Açklamada, Vatandalarmz ihtiyaç duyduu durumlarda Valilik l Afet ve Acil Durum Müdürlüünün 122 ve 0482 212 14 53 / 0482 212 37 72 numaralar ile Büyükehir Belediye Bakanl çar Merkezinin 0532 493 31 74 numaral telefonlarn aramalar önem arz etmektedir. denildi.

Öte yandan, Van, Bitlis, Mu ve Hakkaride 183 yerleim birimine kar ve tipi nedeniyle ulam salanamyor

SVEREK YOLU KAPALI

  1. Siverek ve Viranehir ilçesinde kar ya nedeniyle yaklak 300 mahallenin yolu ulama kapand. Bölgede dün geceden beri etkili olan kar ya, krsal bölgelerde etkisin artyor. Siverek ilçesinde Karacada, Daba ve Modan bölgesinde yaklak 300 mahallenin yolunun kapal olduu bildirildi.
Ana Sayfaya Git