Güneydoğu’ya kar uyarısı

Meteroloji Genel Müdürlüğüne göre Güneydoğu Anadolu'da beklenen yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyinde yoğun kar, bölgenin güneyinde ise kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Haberler 18.01.2022 - 02:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü, Güneydou Anadolu için youn kar uyarsnda bulundu. Diyarbakr Meteoroloji 15. Müdürlüü de kent merkezi ve krsal için zirai don uyarsnda bulunurken, bugün ölen saatlerinden itibaren kar yann etkili olabileceini bildirdi.

GÜNEYDOU BÖLGES

Genel Müdürlükten yaplan yazl açklamaya göre, Güneydou Anadoluda beklenen yalarn yarn öle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyinde youn kar, bölgenin güneyinde ise kuvvetli yer yer youn kar eklinde olaca tahmin ediliyor.

Rüzgarn genellikle güneydou yönlerden, 19 Ocak çaramba kuzey ve dou yönlerden kuvvetli yer yer ksa süreli frtna (40-70 km/saat) eklinde esmesi bekleniyor.

KAR VE FIRITNA GELYOR

Kuvvetli ve youn kar yalarnn bölgenin batsnda 19 Ocakta öle saatlerinde, dousunda ise 20 Ocak sabah saatlerinde etkisini kaybedecei tahmin ediliyor.

Tipi, buzlanma, don olay, bölgenin kuzeyinin yüksek kesimlerinde ç tehlikesi ve ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor.

DYARBAKIR çN DE UYARI

Öte yandan, Diyarbakr Meteoroloji 15. Müdürlüünden yaplan açklamada, Diyarbakr il genelinde beklenen yalarn 18 Ocak 2022 Sal günü öle saatlerinden itibaren youn kar, 20 santim üzeri eklinde olaca tahmin ediliyor. Rüzgarn genellikle güneydou yönlerden, çaramba günü kuzey ve dou yönlerden kuvvetli yer yer ksa süreli frtna saatte 40 ile 70 kilometre hzyla esmesi bekleniyor. Kuvvetli ve youn kar yalarnn, 20 Ocak 2022 günü sabah saatlerinde etkisini kaybedecei tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olay, bölgenin kuzeyinin yüksek kesimlerinde ç tehlikesi ve ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr denildi.

Zirai don uyars

Açklamada, Bugün(dün) akam 17 Ocak 2022 akam saatlerinden, 23 Ocak 2022 sabah saatlerine kadar Diyarbakr il genelinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don olay beklendiinden, çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmas gerekmektedir ifadesine yer verildi.

Ana Sayfaya Git