Görüş Bildir

Güneydoğu’ya kar uyarısı

Meteroloji Genel Müdürlüğüne göre Güneydoğu Anadolu'da beklenen yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyinde yoğun kar, bölgenin güneyinde ise kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Güneydoğu’ya kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu için yoğun kar uyarısında bulundu. Diyarbakır Meteoroloji 15. Müdürlüğü de kent merkezi ve kırsal için zirai don uyarısında bulunurken, bugün öğlen saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olabileceğini bildirdi.

GÜNEYDOĞU BÖLGESİ

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Güneydoğu Anadolu'da beklenen yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyinde yoğun kar, bölgenin güneyinde ise kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneydoğu yönlerden, 19 Ocak Çarşamba kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KAR VE FIRITNA GELİYOR

Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının bölgenin batısında 19 Ocak'ta öğle saatlerinde, doğusunda ise 20 Ocak sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Tipi, buzlanma, don olayı, bölgenin kuzeyinin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DİYARBAKIR İÇİN DE UYARI

Öte yandan, Diyarbakır Meteoroloji 15. Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Diyarbakır il genelinde beklenen yağışların 18 Ocak 2022 Salı günü öğle saatlerinden itibaren yoğun kar, 20 santim üzeri şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneydoğu yönlerden, Çarşamba günü kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına saatte 40 ile 70 kilometre hızıyla esmesi bekleniyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının, 20 Ocak 2022 günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayı, bölgenin kuzeyinin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Zirai don uyarısı

Açıklamada, “Bugün(dün) akşam 17 Ocak 2022 akşam saatlerinden, 23 Ocak 2022 sabah saatlerine kadar Diyarbakır il genelinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden, çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” ifadesine yer verildi. 

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi